Тити Папазов: Разполагам с фантастични хора


Тити Папазов: Разполагам с фантастични хора
(сн. BGbasket.com, Ивелин Солаков)
18-10-2019 23:51 | Мария Мицова

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов призна, че мислите на тима вече са насочени към старта в Европа, повече отколкото към двубоя с Ямбол в петък вечер. "Сините" стигнаха до резонен успех над ямболии в третия кръг на НБЛ, а след няколко дни пътуват за Минск за първия си мач от ФИБА Къп.

 

Както и във Варна, и тук се оказа, че на играчите на Левски е било поставено като задача да допуснат до 60 точки, а те втори пореден мач допуснаха точно 62, и Папазов заяви: "Бяхме поставили задача да ни вкарат пак до 60 точки. Чавдар Костов като капитан дойде и преговаря, да направим тази граница 62 и вече е толкова."

 

"Ако останат толкова концентрирани, колкото съм аз, няма да има проблеми. Не мога да им се сърдя, баскетболът е забавление. Аз имам други цели и ги преследвам. С 27 асистенции и такава разлика в коефициентите, няма как да съм недоволен, макар че има непростими микроситуации. Искам в този отбор всеки да обича повече другия, отколкото себе си. Не е лесно, но се опитваме да вървим в тази посока," продължи наставникът на Левски.

 

"Предстои ни много тежък мач в Минск, там Асен Великов ще е много важен със своя опит, затова сега го съхранихме. Брандън Йънг бе фантастичен днес, за 20 години това е първият ми играч на позиция 1, който играе така в защита, няма дори някой да се доближава да отношението му. В този отбор обаче всички трябва да играят еднакво отговорно. С Христо Захариев нямахме право да рискуваме преди това, затова се радвам, че надиграхме Берое без него, той е много специфичен, барометър за нашия отбор."

 

"Цяла седмица се готвим за Цмоки Минск. Бранко Миркович е главният играч. И моите помощници когато гледаха записи, стигнаха до изводите на ЦСКА Москва - че трябва да го спрем. Играят агресивно, но ние отиваме с единствената мисъл да победим. Групата е тежка наистина."

 

Доминацията в България може ли да заблуди Левски? "Ще видим тепърва каква е картината в Европа. В България доминираме и играем защита, каквато никой друг не играе. Радващо е, че играчите вече вярват в тази защита и виждате, че изпитваме удоволствие, когато се получават нещата. Въпрос на изключителна успеваемост в селекцията. Това са хора, които са дошли в Левски, защото искат да играят в Европа."

 

Вярват ли момчетата в успеха във ФИБА Къп? "Те вярват повече от мен - аз съм реалист, те повече оптимисти. Но и реалист, вярвам, че имаме потенциал. Мисля, че трудно мога да бъда критичен и да изисквам повече от това, което правят. Ако това, което правим, ни помогне да се класираме, ще е добре, защото не виждам какво повече може да се направи. Когато виждаме играчи от по 2.05 да се мятат за топката по терена, това е огледало на нашата игра и поведение. Разполагам с фанастични хора. Не като реверанс към националния селекционер, започнахме с четирима национали. Аз съм щастлив, че ги събрахме заедно, с тях и с един гард, който пази фантастично, какво повече да искаме. Баланс в живота има. Каквото са ми взели миналата година, сега са ми го върнали."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи