Шампионите по баскетбол на колички гостуваха на деца с увреждания в Карлово


19-10-2019 13:18 | karlovo.tv | BGbasket.com

Новият шампион на България в държавното първенство по баскетбол на колички зарадва с гостуването си малчуганите и екипа на Дневен център за деца с увреждания.

 

Състезателите от БКХУ Левски пропътуваха разстоянието от София до Карлово, за да поздравят Центъра за 7-ия му рожден ден. Те заедно със своите колеги от БКХИК София-Балкан демонстриха изключително спортно майсторство с баскетболната топка на импровизираното игрище на Центъра на Карлово.

 

"Стартирахме този спорт преди 10 години в България и всички, които се занимават с него са хора за пример. Те доказват, че хората с тежки двигателни проблеми могат да спортуват, да са пълноценни и да представят България достойно на състезания", сподели пред Карлово ТВ треньорът Владимир Искров. Част състезателите играят и за националния отбор на страната, чийто селекционер е Искров.

 

След демонстративния баскетболен мач на колички, в.и.д. кмет на Община Карлово Стойо Карагенски подари на състезателите и на президента на БКХУ Левски Офелия Кънева книгата за Пенка Стоянова "Царицата на баскетбола".

 

За малчуганите и техните родители организаторите на празника по повод рождения ден на Дневен център за деца с увреждания бяха подготвили разнообразна програма. В нея се включиха и ученици от Националната художествена гимназия в Сливен.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Владимир Искров, баскетбол на колички
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи