Бягането като изкуство


Бягането като изкуство
24-10-2019 17:39 | framar.bg

Сигурно вече се чудите какво общо може да има бягането и изкуството? Има много общи неща, свързани със забавлението да рисуваш, бягайки. Ако все още не можете да разберете за какво точно говоря, във Финландия започва да става все по-голяма мания, да се тича и прогреса да се следи с GPS тракер, а линията на самото бягане да „рисува“ най-различни фигури.

 

Аз от няколко години също използвам тракерите постоянно, дали при бягане или при колоездене, но до този момент дори през ума не ми беше минало да „рисувам“ по маршрута ми, но идеята ми хареса страшно много. Със сигурност ще е забавно, а в момента сериозно работа върху моята издръжливост и ще имам много възможности да тествам тази нова мода.

 

От къде тръгва всичко? От рисуването със стъпки в снега, нещо, което сме правили още като деца. Двойка от Финландия първоначално прави фигури като 50-метрово сърце, върху пресния сняг върху заледено езеро. След това решават да направят високо 200 метра цвете. Целия процес с рисуването им коства извървени около 2800 метра.

 

По-голямото е по-добро

 

С времето, на тях им идва идеята да правят същите неща, с линията на техния GPS тракер, който следи бягането. В началото, първо преминават по дадения маршрут и си оставят маркери, които в последствие следват. По-късно се специализират и идеите идват една след друга, като размерите на моделите стават все по-големи. Това е важно, за да се получат по-балансирани линии, които да не се припокриват една друга и картините стават доста реалистични.

 

Двойката от Финландия споделя своите „творби“ в социалните мрежи и техните приятели се вдъхновяват от тях, започвайки да рисуват свои „картини“ чрез бягането.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи