ФИБА отписа Балкан и Левски Лукойл в странни прогнози


ФИБА отписа Балкан и Левски Лукойл в странни прогнози
(сн. balkan-basket.com)
22-10-2019 12:18 | BGbasket.com

Балкан и Левски Лукойл не са сред фаворитите за прескачане на първата групова фаза във ФИБА Къп. Това сочат прогнозите на анализаторите в световната баскетболна централа ден преди началото на редовния сезон.

 

От група G, където са шампионите, за фаворити в следващия етап са посочени Енисей Красноярск и Клуж Напока. Другият отбор в нея е Сьодертеле Кингс. И докато Енисей безспорно е най-силният отбор в групата, продължаването на румънския тим напред далеч не изглежда толкова сигурно. От ФИБА обосновават прогнозите си с това, че Балкан е загубил редица играчи, които през миналия сезон са му помогнали да достигне осминафиналите в турнира.

 

Още по-странни са прогнозите в групата на Левски Лукойл. Противно на очакванията, там предимство е дадено на двата украински отбора – Днипро и Киев Баскет. Пренебрегнат е и силният отбор на Цмоки Минск, който е шампион на Беларус и се състезава във ВТБ Лигата. Сред основните играчи на Цмоки е изтъкнат Алекс Гаврилович, направил силен сезон с Балкан. Според анализа на ФИБА обаче именно по тази причина в Левски Лукойл ще знаят всичко за него, като тимът ще опита да преодолее загубата на българските близнаци Калоян и Деян Иванови.

 

Балкан и Левски Лукойл започват участието си във ФИБА Къп в сряда. Баскетболистите на Йовица Арсич приемат Енисей Красноярск в Ботевград, докато тези на Константин Папазов гостуват на Цмоки Минск.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Балкан, Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи