Антон Диков: Много победи за гостите в този кръг


Антон Диков: Много победи за гостите в този кръг
Кръгът стартира в Правец (сн. BGbasket.com)
25-10-2019 12:16 | BGbasket.com

Четвърти кръг в НБЛ стартира в Правец с интересен сблъсък между Академик София и Академик Бултекс 99. Още няколко оспорвани срещи ще ни предложи мъжкото първенство тази седмица, доста от тях - непрадсказуеми.

 
Ще запази ли перфектна успеваемост анализаторът на BGbasket.com Антон Диков в този кръг, пълен с равностойни мачове - предстои да видим!

 

Aкадемик София - Академик Бултекс 99

 

Кръгът започва с един много интересен двубой. В предсезонната си подготовка двата отбора се срещнаха в Праввц и победители излязоха момчетата на Георги Давидов, но тогава още пловдивчани бяха в друг вид. И двата тима ни показват много добри игри като домакин, но като гост проявяват слабости. Тук обаче смятам, че е време за първа победа далеч от Пловдив за тима на Асен николов. Разполат с повече опит и по-голяма ротация, което ще се окаже решаващо във важните моменти. Важно ще е присъствието на високите чужденци в състава на пловдивчани. Победа за Академик Бултекс 99.

 

Балкан - Рилски спортист

 

Дербито на кръга безспорно. Два отбора, които са без грешка от началото на сезона. Балкан след гръмката победа над Енисей ще излязе с още по-голямо самочувствие и смятам, че ще надделее над гостите от Самоков. Знаем колко трудно се играе в Ботевград и тук смятам, че Рилски няма да може да изненада шампионите, които лека-полека навлизат във форма. Ако в игра наистина се завърнат както се очаква Златин Георгиев и Милен Дудев, това ще увеличи малко възможностите на Рилски, затова има доста въпросителни около сблъсъка. Победа за Балкан.

 

Черноморец - Берое

 

Един от аутсайдерите срещу един от фаворитите. Не мисля, че може да има някаква интрига в тази среща. Още повече - мачът се играе в Стара Загора, което навежда на мисълта, че и Черноморец не вярва в някаква изненада. Берое ще спечели лесно, не знам и в какъв състав ще са бургазлии, бяха напуснати от един американец, а в предния мач и сръбския център не игра заради контузия. Идеална възможност за Любо Минчев да даде игрови минути на всички. Победа за Берое.

 

Спартак Плевен - Левски Лукойл

 

Плевенчани неведнъж са вземали скалпа на Левски. Ясно е, че в Плевен ще е дерби и ще е интересно. Левски е фаворит и след разочарованието в Минск мисля, че ще успее да се реабилитира с една резонна победа в Плевен. Все пак очаквам интересен двубой, но просто класата на "сините" е много голяма и ще успеят да спечелят, а и ротацията на Спартак може да е по-къса. Единственото тежкото пътуване на Левски обратно от Беларус може да се отрази по някакъв начин. Победа за Левски

 

Черно море - Ямбол

 

Дерби на дъното. Тежко начало и за двата тима, ямболии отчитат прогрес последните срещи след първата загуба в Пловдив. Черно море бе победен лесно от шампиона Балкан миналата седмица и сега "моряците" ще се опитат да запишат първа победа, но опитите им ще ударят на камък. Ямбол имат повече опит и доста добри изпълнители и ще запише от своя страна първи успех през сезона. Очаквам интересен сблъсък, но Ямбол ще успее да надделее във Варна.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи