Тити Папазов: За 20 години, за първи път спя спокойно


Тити Папазов: За 20 години, за първи път спя спокойно
(сн. FIBA.basketball)
29-10-2019 22:25 | Мария Мицова

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов сподели, че въпреки основната цел - всички трофеи в България - тимът му има апетити и за добро представяне в Европа.

 

В сряда "сините" приемат Киев в първо домакинство от ФИБА Къп в зала "Универсиада" от 19.00 часа.

 

"Участието в европейските турнири е голям стимул за играчите. Появата и на нов сериозен спонсор е голяма отговорност. Спортът в България има крещяща нужда от подкрепа. Левски като клуб има огромно предимство, заради числеността на своите фенове. Надявам се да останат и те доволни в края на сезона," отбеляза Папазов.

 

"Смятам, че сме готови. В добро физическо състояние сме. Като отбор, който не среща проблеми в България, от тази първа загуба в Европа не бяхме много щастливи, особено от начина, по който я допуснахме. Би било притеснително, ако повторим грешките си от Минск. Ние можехме да победим, но вината е в нас, а не в силата на съперника."

 

Втора загуба ще бъде обаче сериозно препятствие за амбициите в турнира: "Със сигурност, коментирахме го. Това, което трябва да ни успокоява е, че участието в Европа не е самоцел. След задълбочен анализ с господин Златев и господин Стойков, преценихме, че за нас е най-важно да вървем отново шампионската титла там, където ѝ е мястото. Доста болезнено се прие от всички нас, признаваме, че Балкан заслужено спечели, но сега голямата цел е всички трофеи в България и да участие в Европа, от което да не се срамуваме. Това бе лятото. Сега амбицията е по-голяма, искаме да продължим, защото това е лицето на Левски в Европа. Попаднахме в тежка група, но не мога да кажа, че и съперниците спят спокойно, когато трябва да се срещат с нас."

 

"Срещаме най-добрия отбор в Украйна, с много добър специалист за треньор. Но аз вътрешно съм убеден, за 20 години за първи път изживявам година, в която съм спокоен. Макар и да спя кратко, по 3-4 часа, спя спокойно. Това мое вътрешно чувство е на базата на случващото се в тренировъчния процес. Повтарям се, но работя с невероятни момчета, които ме правят щастлив."

 

"Искам момчетата да видят, че едно от най-ценните неща на Европа е опитът. За мен в тези мачове най-важно е да потуша като треньор напрежението. Мотивация трябва срещу отбори като Черноморец и Варна, където най-нормално е да има подценяване и нещо да се случи. Но в Европа трябва да потуша напрежението, което несъмнено е в съзнанието на играчите. Казах, че не виждам какво мога да променя е на база на това, че те наистина дават всичко от себе си. Аз никога не съм обвинявал конкретно играчи и сега, след мача, както винаги съм бил критичен към себе си, видях свои грешки, сбърках в някои ситуации, които е лесно впоследствие да анализираш."

 

"Това, което ми дава увереност е, че силната страна на съперника е нападението, а нашата е защитата. Убеден съм в класата ни в защита и знам, че няма да има грандиозен срив. В Минск допуснахме три детски грешки в края. Важното е да осъзнаем грешките и ако не да ги премахнем, да ги ограничим. Мисля, че играем много добра защита, поне за нашите стандарти, а в Европа също можем да противодействаме. Имаме проблем с нападението, но рядко има отбор, който и в двете фази е еднакво добър."

 

"Единственото, което категорично може да променим в положителна посока е в залата да дойдат хората, които обичат баскетбол, обичат Левски. Няма по-хубаво от това лидери на отбора да са българските играчи. Обръщам се към всички, които обичат баскетбола и Левски, да дойдат, защото тези момчета с поведението си и своята отговорност заслужават да бъдат наградени с присъствието на феновете."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи