Антон Диков: Бомбата ще е в Пловдив


Антон Диков: Бомбата ще е в Пловдив
(Снимка: BGbasket.com, Ивелин Солаков)
01-11-2019 13:00 | BGbasket.com

Пети кръг в НБЛ стартира днес в Самоков. Какви са новите прогнози на Антон Диков и къде ще е бомбата на кръга според анализатора на BGbasket.com?!

 

Рилски спортист - Черно море

 

След победата над Ямбол, в Черно море ще са набрали допълнителна инерция, но предвид класата на играчите на Рилски не смятам, че имат особени шансове. Много силна селекция от чужденци и опитни българи са направили в Самоков и изглежда, че тепърва ще играят все по-добре. Там вече са в пълен състав, но и Черно море вече се събира постепенно и ако играчите на Галин Стоянов са здрави, също занапред ще играят още по-силно и ще притесняват водачите.


Ямбол - Спартак Плевен

 

След странния мач във Варна, признавам, че не знам какво да очаквам от отбора на Ямбол. Не знам как ще подходят към този мач, но ако е по същия начин като във Варна, Спартак ще победи без проблем. По традиция ямболии реагират винаги, когато Иван Чолаков изрази по подобен начин разочарованието си, а много от играчите му още са длъжници и могат да играят доста по-добре. Въпреки това Спартак по-скоро ще надделее, тъй като се представя постоянно от началото на сезона, Димитър Маринчешки играе много силно, а гардовете на плевенчани ще са трудни за домакините.

 

Левски Лукойл - Черноморец

 
Левски Лукойл отново ще реагира на загубата в Европа със силен мач в НБЛ. Мисля, че можем да го наречем протоколен мач. Тук единствената въпросителна ще е с колко ще победи Левски. Отборът на Черноморец вместо да играе по-добре в хода на сезона, изглежда точно обратното, не знам какво се случва там.


Берое - Академик София


Адмирации за Академик за сезона, който правят до момента. Личи си, че се работи с тези момчета и резултатите не закъсняват, а и са вече втора година заедно. Берое се разходи (при това у дома) предния кръг с Черноморец, сега ще има малко по-сериозен тест, но отборът е отпочинал, готви се само за НБЛ. Академик има леки кадрови проблеми, но като че ли се мобилизира повече в такива ситуации. Въпреки всичко не мисля, че ще успеят да си тръгнат от Стара Загора с нещо повече от по-скромна загуба.


Академик Бултекс 99 - Балкан


Тук смятам, че ще е бомбата на кръга. Академик ще спечели според мен. Показват ни много силна игра като домакин, а играчите на Балкан ще са уморени от тежкия преход с автобус до Клуж и трудният мач там. Смятам, че няма да са отпочинали и няма да могат да спечелят срещата в Пловдив. Академик от своя страна трябва да се реваншира за поражението в Правец, но в действителност има разлика в представянето на тима на свой терен и като гост. Ако и Александър Груев вече е готов за този двубой, наистина шансовете на Академик са отлични. Очаквам зрелищен сблъсък и победа за Академик Бултекс.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Бултекс 99, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи