Георги Давидов: Как може да тренираш като вол през седмицата, а в мача да не си на 100%


Георги Давидов: Как може да тренираш като вол през седмицата, а в мача да не си на 100%
(сн. НБЛ)
09-11-2019 09:29 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Академик София Георги Давидов смята, че Левски Лукойл заслужено е спечелил мача между двата тима. Ето какво сподели наставникът за срещата в Правец:

 

„Безспорно, заслужена победа за отбора на Левски Лукойл! Не мога да съм доволен от загубата, но до някаква степен съм доволен от отбора в определени моменти от мача.

 

За съжаление Грозев и Николов не можаха да участват и в този мач, а са основни играчи и най-вероятно може да не играят и в следващия. Лъчо Димитров натрупа рано четири фаула, а и след това излезе набързо за пет, което допълнително утежни положението в организацията на отбора.

 

Като прибавим , че се опитах да съхраня Минков, Иванов и Христов заради важния им мач на сутринта за старшата ни възраст, мога само да съм радостен, че се разминахме само със 17 точки. Но Левски си играха техния стил, без да се съобразяват и ние това го знаехме, че ще бъде точно така. Нищо изненадващо.

 

Работим неща през седмицата, които не изпълняваме на мач. Може би е нормално за тази възраст, не знам. Имаме опит вече в НБЛ и нещата, като че ли трябва да се осмислят по-дълбоко от всички.

 

Не мога да разбера едно нещо, което ме измъчва от години. Как може да тренираш като вол между 12 и 14 часа седмично и когато дойде мач, да не си изиграеш твоите 10-15-20 минути на 100%? И ако не се представиш добре, все някой друг да ти е виновен? Що за психика е това? Пред нас имаме много важни мачове, за които трябва да се подготвим много добре. Дай, Боже, да сме здрави!“

 

Баскетболистът на Академик Костадин Лазаров също коментира причините за загубата: „Играхме без нашето ядро в лицето на двамата състезатели Николай Николов и Николай Грозев. Не играхме лошо през първото полувреме, но лошият старт в третата част ни изигра лоша шега.“

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик София, Георги Давидов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи