Балкан нанесе първа загуба на Левски Лукойл след трилър в София


Балкан нанесе първа загуба на Левски Лукойл след трилър в София
(сн. НБЛ)
16-11-2019 19:54 | Мария Маринова

Балкан нанесе първа загуба на Левски Лукойл в Националната баскетболна лига, след като спечели в „Универсиада“ със 76:73 в изключително интригуващ и оспорван двубой.

 

Подобно и на мача с Берое преди седмица, „зелените“ пропиляха аванс от 20 точки, но измъкнаха успеха в последните секунди. След тази среща и двата тима са с баланс 6-1.

 

В този мач столичният тим бе с доста скъсена ротация. Извън състава бяха двама от лидерите – Христо Захариев и Чавдар Костов, а в хода на срещата Брандън Йънг също се контузи. За съперника за пореден мач в групата не попадна Николай Вангелов.

 

В следващия кръг Балкан приема Ямбол, докато Левски Лукойл гостува на Рилски спортист. Преди това обаче и двата отбора имат важни мачове във ФИБА Къп. Тимът от Ботевград е домакин на Клуж, а за този от София предстои визита на Киев Баскет.

 

Гостите стартираха мача със 7 безответни точки, което принуди Константин Папазов да вземе първото си прекъсване по-малко от две минути след началото. „Зелените“ обаче се възползваха от грешките на съперника, стрелбата им потръгна и след първата четвърт водеха с най-голямата разлика до момента при 30:17.

 

Ситуацията за Левски Лукойл се усложни още повече, след като няколко минути след началото на втория период Брандън Йънг се контузи и напусна принудително терена. Малко след това преднината на Балкан достигна 20 точки, но след силни финални минути на полувремето, на почивката домакините намалиха изоставането си на 40:50.

 

Подемът в играта на вицешампионите продължи и след паузата. Серията в тяхна полза от двете части стана общо 24:2 и пълният обрат бе факт при 52:50. Близо седем минути баскетболистите на Йовица Арсич не успяваха да се разпишат, преди негативната серия да бъде прекъсната от кош на Дейшон Найт. Гостите вкараха едва 7 точки за тази част, а заключителният период започна при 59:57 за Левски Лукойл.

 

Тройка на Кени Хол отново изведе Балкан напред в началото на последната част, а след нея започнаха размени на водачеството, като нито един от двата тима не успяваше да се откъсне с повече от 2-3 точки. При оставащи 23.9 секунди до края Крис Минков вкара изключително важна тройка за 73:70 в полза на гостите. Асен Великов обаче отново възстанови равенството след три успешни наказателни удара, а Димитър Димитров напусна терена за пет лични нарушения 12.3 секунди преди края. В оставащото време Балкан отново поведе след тройка на Джордан Калахан секунда преди сирената. Венцислав Петков имаше възможност да прати мача в продължение, но пропусна.

 

Крис Минков отбеляза 15 точки за победителите, по 12 добавиха Дешон Найт и Марко Радонич. За Левски Лукойл над всички с 21 е Венцислав Петков, Асен Великов добави 14 точки, 8 асистенции и 4 откраднати топки.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски Лукойл, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи