Дамската версия на Горан Драгич: Приемаме България много сериозно


Дамската версия на Горан Драгич: Приемаме България много сериозно
(сн. twitter.com)
16-11-2019 17:07 | Владимир Иванов, БНТ

Капитанът на женския национален отбор на Словения Ника Барич е също толкова популярна и обичана в родината си колкото Горан Драгич и Лука Дончич например.

 

Барич е най-добрият гард в Европа, шампион на Евролигата, а в неделя ще излезе в зала "Универсиада" срещу България в мач от група А на европейските квалификации.

 

Мачът е от 18:00 часа - вход свободен.

 

С пристигането на Словения в София, Ника Барич сподели очакванията си пред БНТ:

 

"Мисля, че всичко зависи от това как ще се развие самият мач. На хартия може ние да сме по-добрият отбор, защото разполагаме с повече опитни състезателки, които играят е Евролигата и Еврокъп, но ние приемаме България много насериозно. Готови сме за тях, имат страхотни баскетболистки и ние трябва да го докажем на игралното поле. Мисля, че ще се получи интересен и хубав двубой."

 

"Не съм изненадана, бях убедена, че България ще победи Исландия, защото имате по-големи традиции в баскетбола. Та както казах, имате страхотен състав и доста момичета, които стрелят добре от тройката, гардовете ви са много бързи, изобщо на всички позиции сте стабилни и приличате на нашия отбор. Но ние умеем да контролираме топката и игрището, играем красив и агресивен баскетбол, така че ще се концентрираме върху нашето представяне и няма да мислим толкова за отбора на България. Ще се стараем да коригираме грешките от последния мач и да надградаим в следващия."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи