Крис Минков: Тази победа ще ни върне самочувствието


Крис Минков: Тази победа ще ни върне самочувствието
(сн. НБЛ)
16-11-2019 21:47 | Мария Маринова

Баскетболистът на Балкан Крис Минков бе най-резултатен за своя тим при драматичната победа срещу Левски Лукойл в София. Пред BGbasket.com той сподели и впечатленията си за срещата.

 

„Доста трудно беше, както всички видяха. Отново водихме с 20 точки и в третата част се сринахме, но важното бе, че в този мач показахме характер и успяхме да се върнем с много желание и енергия в защита“, заяви баскетболистът.

 

Минков отбеляза и изключително важна тройка в последната минута на срещата: „Случи се така, че имах отворен шут и беше нормално да го взема. Имах и късмет донякъде, че го вкарах, защото беше труден. Мачът беше много тежък, особено с тези пътувания и умората, която ни се насъбра. Този мач и онзи с Берое ни бяха най-тежките.“


Според него тази победа ще върне самочувствието на Балкан. „Със сигурност да победиш Левски в тяхната зала е доста голямо постижение за нас, независимо от техния състав и това, че играха без двама от основните си състезатели. Имахме доста колебливи игри напоследък и може би точно тази победа ще ни върне самочувствието“, заяви той.

 

Минков благодари и на феновете, които подкрепиха отбора в София: „Публиката ни е основният жокер във всеки един мач. Те не си ги избират, а ни подкрепят във всеки двубой, независимо дали е с Левски, Ямбол или Бургас. Във всеки мач са ни шестият играч.“

 

След броени дни за Балкан предстои друг тежък мач – във ФИБА Къп срещу Клуж, като „зелените“ трябва да победят с повече от 12 точки, за да запазят шансове за класиране.

 

„Ще се опитаме, нормално е. Това ни е последният шанс да класиране напред. Ще дадем всичко от себе си, но те са наистина силен отбор с доста силен съветник като Душко Вуйошевич, така че наистина ще ни е трудно“, завърши Минков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Крис Минков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи