Твърде къс Левски Лукойл приключи с ФИБА Къп в Киев


Твърде къс Левски Лукойл приключи с ФИБА Къп в Киев
(сн. FIBA.basketball)
20-11-2019 20:51 | BGbasket.com

Левски Лукойл загуби шансове да продължи напред във ФИБА Къп, след като претърпя тежко поражение като гост на Киев - 66:86.

 

Така преди последните срещи от група F вече е ясно, че от нея напред няма да отиде Левски, заради по-лошите си показатели в директните мачове със Цмоки Минск и Киев.


Левски гостува на Днипро в последния си двубой от турнира за сезона следващата седмица и при успех ще е 3-3, колкото ще има загубилият измежду Цмоки и Киев, които се срещат в другия мач.

 

Днипро от своя страна победи Цмоки днес с 90:75 и запази шансове да продължи като втори, ако Киев победи беларусите след седмица.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА КИЕВ-ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ


Левски Лукойл страда много в Киев без Чавдар Костов, а в игра отново, въпреки че бе по екип, не се появи Христо Захариев и ротацията бе сведена до 7 играчи.


Левски вкара първия кош в мача, но след това допусна серия от 18-0 и не се разписа близо седем минути.


Киев тотално владееше ситуацията на терена, а за капак на всичко в края на първата част Райън Райт пропусна два трудно спечелени наказателни удара.


"Сините" живнаха малко с две поредни тройки на Венци Петков и Брандън Йънг, но пасивът остана двуцифрен след безумни последни 30 секунди, в които Киев с лекота вкара два коша отдолу за 26:10.


Само в тази първа част българският тим имаше 6 грешки в актива си.


Във втората четвърт разликата продължи да расте и мина 20 точки, като за 25 минути Левски бе допуснал 40 точки и отбелязал едва 18.


На почивката домакините водеха с 48:22, а центърът им Владислав Коренюк имаше дабъл-дабъл за 13 минути игра - 16 точки и 11 борби. Именно в борбите Левски изоставаше много сериозно.


Нищо не се получи и след почивката, като разликата мина 30 точки и стигна до 37, преди Левски малко да намери пътя към коша.

 

"Сините" изиграха по-добре финалните минути от третата част и я спечелиха, но и преди последния период изоставаха с 23. Те отбелязаха и първите четири за четвъртата част, свалиха най-после под 20, но след това не успя да стигне до нещо по-съществено.


Брандън Йънг завърши с 15 точки за Левски, по 11 добавиха Йордан Минчев, Куан Чийтъм и Джайлс Смит, като последните двама взеха съответно 11 и 10 борби.


В другия мач от групата третата част, която Днипро спечели с 28-9 реши всичко, въпреки 17 точки на Алекс Гаврилович и 15 на Бранко Миркович.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КИЕВ - ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИБА КЪП, СЕЗОН 2019/2020, ГРУПА F

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА F НА ФИБА КЪП,  СЕЗОН 2019/2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл, ФИБА Къп
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи