Йовица Арсич: Реално нямаше шанс с тези два отбора в групата


Йовица Арсич: Реално нямаше шанс с тези два отбора в групата
(сн. FIBA.basketball)
20-11-2019 22:19 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Йовица Арсич очаквано бе разочарован след отпадането на тима му от ФИБА Къп. „Зелените“ загубиха домакинството си на Клуж, а според наставника днешният им съперник и отборът на Енисей са били далеч по-класни от останалите два тима в групата. Той обясни и причините за поражението от румънския тим.

 

„Със сигурност сме разочаровани от този старт на мача. Нямахме достатъчно енергия, не играхме агресивно срещу играчите на периметъра, както планирахме и да предизвикаме техни грешки. Те слагаха топката на нисък пост много лесно, отбелязваха лесно в началото, както и през повечето време, което направи мисията за нас почти невъзможна. На старта не отбелязахме първите три отворени стрелби и после направихме грешки. След това е трудно да се върнеш, защото тяхната класа не ни даде шанс за това“, заяви Арсич.

 

Реално ли е класирането на Балкан и имаше ли шанс тимът да продължи напред в турнира? „Реално с тези два отбора (б.р Клуж и Енисей) мога да кажа сега, че няма как да има шанс. И двата отбора играят в по-силни първенства, имат далеч по-високи бюджети и по-класни чужденци. Погледнете CV-тата на трима от чужденците в Румъния или на всички в Енисей. Просто не може да се сравнява, ние може да имаме желание и амбиции“, заяви Арсич.

 

„И аз, и състезателите дадохме това, което можем. Съжалявам, че ние не сме на нивото, което можем да бъдем, но за това трябваше да се съберем в този състав по-рано. Ние фактически взехме Кенет преди началото на сезона във ФИБА Къп. Отборът не е сработен достатъчно. По принцип и лятото правихме отбора от нулево положение. Няма ги много състезатели от миналата година, от този шампионски състав е останал само капитанът (б.р Димитър Димитров). Фактически Минков не играеше накрая. Трябваше му и на него време да се включи след контузията“, добави наставникът,

 

„Има много причини да не сме на високо ниво. Този график – да играем първия мач тук с Енисей и после три тежки гостувания, със сигурност не помогна. Това е и при положение, че между тези мачове имаме и дербита във вътрешното първенство. Много причини има, но съм сигурен, че този отбор може. На моменти показахме, че можем да играем по-добре от това, но днес имаше много причини да не сме на много високо ниво. Едната е, че имахме и дерби с Левски, което беше с високо ниво на стрес и напрежение и също повлия“, завърши той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Балкан, Йовица Арсич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи