Обрадович: Отбор без характер, ако продължаваме така...


21-11-2019 16:29 | BGbasket.com

След невероятното си избухване миналата седмица, Желко Обрадович опита друг подход - удари го на молби, но и това не помогна на Фенербахче да се спаси от унизителна загуба с 26 точки разлика от Барселона - 63:89.

 

Този път камерите заснеха Обрадович да се моли на играчите да играят защита, макар да звучеше на моменти и саркастично към тях.


Фенербахче е с две победи и 7 загуби до момента в Евролигата.


"Няма значение колко е дълъг сезонът, ако играем по този начин...," коментира Обрадович след мача. "Това е отбор без характер. Така го чувствам аз от пейката. Не направихме добра подготовка заради националните отбори. Льоверн и Весели са на 20% и това е голям проблем. Но аз търся друго. Контузиите са извинение, което не харесвам. Миналия сезон играхме един мач без нито един висок играч и показахме характер."


Запитан дали играчите му го бойкотират след псувните, Обрадович заяви: "Питате ме за тяхното мнение. Трябва да говорите с тях. Аз съм треньор от 28 години. Винаги съм се старал да помагам на играчите си. Ще продължавам по своя път, нямам съмнения в това. Имам някои постигнати резултати, мисля нелоши. Разбираш всичко за хората в трудните им моменти. Не ми е за първи път, случвало ми се е. Знам как реагират хората и как се говори. Слухове, клюки. Те не са част от моя живот. Аз имам своя начин. Спокоен съм и нямам проблем."


Той обясни, че баскетболът е въпрос на мотивация и когато тя отсъства, е много трудно да се пази концентрация.


И вероятно за мотивация завърши: "За седма година съм с Фенербахче и феновете винаги са с нас. Неотдавна имахме 500 души на тренировка. Последният ни мач у дома залата бе пълна. Така че питам: Заслужават ли тези хора да виждат подобна картинка, като днес?!"

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи