Асен Николов: Преди месец не вярвах, че можем да победим Берое


Асен Николов: Преди месец не вярвах, че можем да победим Берое
(сн. LAP.bg)
24-11-2019 20:47 | BGbasket.com

Старши треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов бе изключително щастлив след убедителната победа срещу Берое. Той обаче призна, че преди месец не е вярвал, че тя е възможна.

 

„Това беше най-силния ни мач от началото на сезона. Бяхме достатъчно класни - и в нападение, и в защита. Напипахме ритъма в последните мачове, има прогрес в отбора. Победите в Балканската лига ни дадоха необходимото самочувствие, за да излезем днес за победа. Преди месец не вярвах, че можем да победим Берое. Сега имахме очаквания и надежди. Момчетата изиграха страхотен мач и заслугата е изцяло тяхна“, заяви Николов.

 

„Нападението е продължение на защитата. Играхме много добри защити, борехме се постоянно, овладяхме си борбата, въпреки че оставахме с ниските играчи под коша. Това доведе и до повече самочувствие в нападение. Ограничихме Берое до 63 точки, което не знам дали се е случвало от началото на сезона. Опасно е да ни нарастват апетитите. Смятам, че в НБЛ това е първата ни по-стойностна победа срещу класен отбор. Просто трябва да продължаваме да работим без много да си надигаме главите“, добави наставникът.

 

„Естествено в другия мач срещу Левски Лукойл излизаме за победата. Момчетата бяха уморени от пътуванията и мачовете в Балканската лига, но стиснаха зъби и желаеха победата. Бачев и Кнежевич играха с контузии – сами пожелаха да играят“, каза още той.

 

Мнението си за срещата сподели и капитанът на тима Васил Бачев: „Поздравявам момчетата за старанието, което положиха. Стана интересен мач, контролирахме го през цялото време, за което се радвам. Може би един от най-добрите ни мачове за сезона. Радвам се, че победихме категорично силен отбор като Берое. Излязохме мобилизирани и си казахме, че колкото и да сме уморени, излизаме за победа. Много добре се справихме в защита. Отворихме разлика в началото, успяхме да я задържим. Играх с обърнат глезен, но не е нещо сериозно.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Бултекс 99, Асен Николов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи