БФБаскетбол започва нов проект – само за момичета


БФБаскетбол започва нов проект – само за момичета
27-11-2019 17:09 | basketball.bg

Нов проект с подкрепата на ФИБА Европа ще стартира в Перник на 1 декември. БФБаскетбол се включи в Програмата за популяризиране на баскетбола сред момичетата, който е сред приоритетните на европейската централа. Програмата носи името Her World Her Rules (Нейният свят, Нейните правила).

 

Вече на няколко големи форума, включително мачовете на женския национален отбор и финала на турнира за Купата на България, тази програма бе пропагандирана. На 1-ви декември в Перник пък ще се проведе и първата инициатива от проекта – баскетболен фестивал за момичета до 10 години и семинар за родителите на участващите деца. Над 120 деца ще тестват уменията си, като те ще са представители на клубовете Миньор 2015, Пирин (Благоевград), Рилски спортист, Пирин (Гоце Делчев), Пирин Темков и Яворов (Гоце Делчев). Подобни събития в следващите няколко месеца ще се проведат и в София, Шумен и Бургас.

 

Ментор на инициативата е бившата националка и състезателка на отбори в WNBA Гергана Славчева. В момента тя предава своя опит на момичетата в столичния Славия. Славчева, чиито изяви в Италия продължават да се помнят ще води и семинара с родителите на бъдещите баскетболни звезди.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи