Първо БГ дерби за сезона в Адриатическата лига


Първо БГ дерби за сезона в Адриатическата лига
(сн. BGbasket.com)
27-11-2019 13:21 | BGbasket.com

Българските отбори в Адриатическата лига за жени ще се срещнат за първи път този сезон. След разделянето на родното първенство на две групи, Монтана 2003 и Берое Стара Загора имаха само един двубой помежду си дотук - този за Суперкупата на България. Монтана 2003 спечели този мач, но днешната среща ще е коренно различна, заради участието на чужденките и в двата състава.

 

"Ще играем срещу добър отбор без загуба до момента през сезона. Противник, с който имаме много срещи и най-добре познаваме. Надявам се да използваме нашите силни страни да играем добре и да победим," заяви старши треньорът на Монтана Стефан Михайлов преди мача.

 

Наставникът на Берое Таня Гатева от своя страна коментира: "Изправяме се срещу един от най-опитните и стойностни отбори в Лигата. Те играят много стабилно у дома и със сигурност ще са амбицирани да ни победят. Смятам, че се познаваме добре и няма как да се изненадаме. Вярвам в качествата на нашите баскетболистки и че имаме своите реални шансове да продължим победната си серия."

 

Срещата е от 18.30 часа в Монтана.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Монтана 2003, Берое Стара Загора
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи