Йовица Арсич: Имаме нужда от мачове като този


Йовица Арсич: Имаме нужда от мачове като този
(сн. FIBA.basketball)
27-11-2019 21:57 | Мария Маринова

 

 

Старши треньорът на Балкан Йовица Арсич бе доволен от победата срещу Сьодертеле Кингс в последния мач и за двата тима от ФИБА Къп за този сезон. Наставникът заяви, че отборът му има нужда именно от двубои като този, за да разкрие потенциала си.

 

„Доволен съм от това, че спечелихме мача заради феновете, също и за отбора. Оставихме много енергия на терена, особено през второто полувреме. В третата част играхме по начина, по който трябваше да го правим през цялото време. Имаме нужда от повече силни мачове като този, за да се доближим по-близо до максимума, до който този отбор може да играе“, заяви Арсич.

 

„Приключихме с ФИБА Къп, сега ще играем по веднъж в седмицата и ще имаме повече време да тренираме. Надявам се, че ще играем с малко повече агресия, защото знам, че можем да го направим, ще променим някои неща. Надявам се през втората половина на българското първенство да покажем на практика“, каза още наставникът.


Той направи равносметка и на представянето на Балкан в турнира. „Зелените“ завършиха груповата фаза с две победи и четири поражения.

 

„Ако днес бяхме играли със Сьодертеле там в Швеция, където мачът за тях няма толкова голямо значение, може би щяхме да спечелим. Имахме проблем с трите поредни гостувания, тъй като беше практически невъзможно да се тренира. Гледахме играчите да са свежи, но в този турнир всички правят добър скаутинг на противника, е много трудно да изненадаш отбори като Енисей и Клуж. Реално в този момент те са класи над нас, да не се лъжем. Имаме амбиции и желание, но нямахме късмет при жребия, защото попаднахме в такава група. И двата отбора са по-добри от нас и го показаха“, завърши Арсич.

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Балкан, Йовица Арсич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи