Антон Диков: Победи за лидерите в края на първото завъртане в НБЛ


Антон Диков: Победи за лидерите в края на първото завъртане в НБЛ
(сн. НБЛ)
30-11-2019 09:06

Какво ни очаква в последните мачове от първото завъртане в НБЛ според нашия анализатор Антон Диков:
 
Черноморец - Академик София
 
След драматичната победа над Спартак в предния кръг, Академик влиза в ролята на фаворит срещу Черноморец. Смятам, че момчетата на Георги Давидов ще спечелят срещата. Черноморец допуска многоголям брой точки и ако продължи тази тенденция ще бъде много трудно да спечели срещу Академик. Силата на тима от Правец е точно в нападението, и би трябвало да се възползва от слабостите на противника в защита. Ключът ще е центърът на Черноморец Миленко Велкович и дали ще може да бъде използван с габаритите си срещу бързия състав на Академик.
 
Спартак Плевен - Балкан
 
Смятам, че до момента сезонът на Спартак е разочароващ. През лятото събраха един много добър състав, но до момента не са ни убедили с нищо, че могат да се противопоставят на лидерите. Допуснаха загуби и срещу по-слаби отбори. Балкан започна да показва шампионския си манталитет и даде заявка за защита на титлата. В Плевен Балкан ще спечели в един доста резултатен мач и ще затвърди добрата си форма, е моето мнение.
 
Ямбол - Рилски спортист
 
В Ямбол положението не е никак цветущо. Отборът играе зле и не показва признаци на подобрение. Само една победа от началото на сезона и място сред последните отбори. Не смятам, че срещу Рилски спортист ще могат да измъкнат срещата. Отборът на Рилски е много добре комплектован, играе много приятен баскетбол и ще има решаваща роля в рсзпределението на медалите. Тук смятам че Рилски ще спечели без напрежение в Ямбол.
 
Левски Лукойл - Академик Бултекс 99
 
Два отбора, които са на гребена на вълната. "Сините" разбиха Днипро и влизат с голямо самочувствие. Очаква се и Христо Захариев да се завърне в игра и смятам, че тук Академик няма никакви шансове за успех. Пловдивчани шокираха Берое миналата седмица и сега ще се опитат да измъкнат нещо, но Левски ще бъде подготвен и нащрек и няма да позволи изненада. В зала "Триадица" се вкарват доста точки.
 
Берое - Черно море
 
След срама в Пловдив Берое ще си излее яда на "моряците" от Варна. Мачът в Пловдив бе просто унизителен за старозагорци и пред своя публика ще са пределно мотивирани. Разликата в класите на двата отбора е голяма и не виждам как Черно море може да си тръгне с нещо повече от достойна загуба. Моряците спечелиха 3 мача у дома над отбори от тяхната черга и изпълниха програма максимум и могат да влязат спокойно и без напрежение в мача. Тук смятам че и мислите на Черно море ще са повече за мача срещу Академик София у дома следващата седмица, където имат по-големи шансове за победа.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи