Асен Николов: Измъкнахме се добре от сгъстения цикъл от мачове


Асен Николов: Измъкнахме се добре от сгъстения цикъл от мачове
(сн. BGbasket.com)
04-12-2019 21:01 | BGbasket.com

Старши треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов сподели след четвъртата поредна победа в Балканската лига, че тимътму е имал нужда от този успех.

 

"Доволен съм от гледна точка на това, че след загубата от Левски Лукойл бяхме разколебани и нямахме необходимото самочувствие. Затова тази победа ни беше нужна. Бяхме по-класният отбор и контролирахме мача от началото до края. Винаги има забележки, перфектен мач няма. На моменти допускаме грешки, но динамиката на играта ги предполага. Въпросът е да не са такива, че веднага да ни наказват," коментира Николов.

 

"Смятам, че се измъкнахме добре в сгъстения цикъл от мачове – загубихме само от Левски Лукойл. Трябва да работим, защото можем да пострадаме от всеки, ако не подхождаме с нужната мотивация и концентрация. Засега няма да правим повече промени в отбора," допълни той.

 

Шакир Смит от своя страна заяви: "Играхме като отбор, излязохме пределно мотивирани. Играхме мотивирано от началото до края на мача, помагахме си. За втори път съм в Академик Бултекс 99, но сега преживяването е ново, тъй като отборът е различен. Наслаждавам се на процеса на усъвършенстване на тима. Иначе ми е по-лесно, тъй като обстановката и старши треньорът са ми познати, феновете също."

 

Владимир Иванкович, старши треньорът на Влазния не спести добри думи за Академик: "Това бе първият ми мач начело на Влазния. Още не сме на нивото, на което искам, но смятам, че в определени моменти свършихме добра работа срещу най-добрия отбор в Балканската лига. Поздравявам съперника с победата. Той бе по-бърз, по-силен и по-добър в баскетболно отношение. Трябва да тренираме много и да се подобряваме. Все пак се гордея с момчетата, тъй като не паднаха духом, когато разликата набъбваше много в полза на домакините."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Бултекс 99,
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи