Баскетболисти на Академик Бултекс 99 зарадваха деца в болница в Пловдив


Баскетболисти на Академик Бултекс 99 зарадваха деца в болница в Пловдив
05-12-2019 15:11 | BGbasket.com

Баскетболисти на Академик Бултекс 99 направиха специална изненада за пациентите от детското отделение на болница в Пловдив. Тенчо Тенчев, Мартин Сотиров, Венелин Христов и Василие Кнежевич и Уилям Пери, водени от спортния директор на клуба Тина Димитрова, гостуваха на лечебното заведение по случай днешния световен ден на доброволеца.

 

Най-напред те поговориха с децата колко е полезно да се спортува, след това им разказаха за баскетбола и се похвалиха с последната си победа над тима на Влазния предната вечер. Малчуганите споделиха, че много обичат да играят, а 8-годишните Божидара и Петя казаха, че активно тренират гимнастика. 

 

 

Срещата продължи с четене на стихчета – най-напред децата бяха слушатели, но след това самите те почетоха на батковците. Завеждащият д-р Александър Ангелов знаеше наизуст всички и пригласяше, с което изненада не само гостите, но и персонала. 4-годишният Дани впечатли със знанията си по английски език – събра смелост и влезе в диалог с американеца Уил.  На финала доброволците подариха на малките пациенти шоколадови яйца с играчки и ги почерпиха с красива пита.

 

 

Момчетата пожелаха на децата скорошно оздравяване, за да посрещнат здрави Дядо Коледа и обещаха да запазят традицията и да ги посещават редовно и през новата 2020 г.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Бултекс 99
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи