Антон Диков: Четири победи за гостите в този кръг


Антон Диков: Четири победи за гостите в този кръг
(Снимка: LAP.bg)
06-12-2019 11:04 | BGbasket.com

Сериозно преимущество за гостите в този кръг очаква анализаторът на НБЛ Антон Диков в новите си прогнози. Той вижда две дербита - едно в София и едно край морето.


Черноморец-Балкан
След края на първото завъртане отборът на Черноморец показва израстване, но е видно, че е още далеч от нивото на първите 6 отбора. Балкан отива в Бургас за победа и ще я постигне без никакъв проблем. Мисля, че ще се стигне до рутинна победа за шампионите с прилична разлика.

 

Ямбол-Академик Бултекс 99
Логично е Академик Бултекс 99 да победи в този двубой, въпреки колебанията в представянето им в различните мачове. Наистина не виждам как Ямбол ще излезе от тази дупка, със сигурност има нужда от сериозно надигане там, за да започне нещо да се случва. Академик бе разгромен от Левски Лукойл в предишния кръг, но след това взе хубава победа в Балканската лига, а не може да си позволи никакви грешки срещу отбори от долната половина.

 

Левски Лукойл-Берое
Очаква се това да е дербито на кръга, но не съм убеден, че ще се получи. Поне ако съдим по последните мачове, Левски Лукойл за мен изглежда убедително по-класен и ще има надмощие. Със завръщането на Христо Захариев Левски става още по-силен, там ротацията може да се подсили и от Ричард Амарди и на практика ще разполагат с твърде силна пейка, което винаги променя нещата. В зала Триадица "сините" винаги и вкарват повече точки. Берое рано или късно ще излезе от този момент, в който се намира, но не вярвам да е точно тази седмица.

 

Спартак-Рилски
Два отбора с коренно различно представяне в първото завъртане. Рилски показва много качествен баскетбол и ще продължи победния си ход в Плевен. Там по традиция се играе трудно, но досега съставът на Спартак с нищо не показва, че може да се противопоставя на лидерите. Очаквам резултатен мач и победа за Рилски.

 

Черно море Тича-Академик София
Тук ще има дерби наистина. "Моряците" бяха на секунди от бомбата на сезона в предния кръг, но Академик София продължава израстването като печели вързани мачове, което е знак на сериозен характер. Очаквам доста нервен мач, не много резултатен, и да се реши в последните секунди. Съставът на варненци е с доста по-голям опит, виждаме играчи с доста години зад гърба си на терена, което винаги има значение. Академик играе много силно, като дори още има резерви в себе си, а и тепърво предстои трудното за тях - запазването на петото място, затова ще заложа отново на тяхна победа.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи