Деян Иванов отрича да е удрял Хорозов


Деян Иванов отрича да е удрял Хорозов
(сн. LAP.bg, архив)
06-12-2019 15:52 | arenavarna.com

Деян Иванов отрича да е имало инцидент между него и Мартин Хорозов след последния домакински мач на тима, разкриха от ръководството на Черно море Тича.

 

Варненци бяха глобени с 2000 лева, след като според доклада на делегата, реферът Мартин Хорозов е бил ударен в областта на таза от човек от публиката – деяние, съпроводено от “словесна атака, показваща лично отношение и откровена лична недобронамереност”. В рапорта въпросният човек от публиката е индивидуализиран като “Деян Иванов, бивш състезател от НБЛ, необвързан с БК Черно море Тича и пряко незаинтересован от отсъжданията по време на мача.

 

“Решението на Българската федерация по баскетбол не е максималното в такъв случай. Този инцидент се случи с бившия играч и юноша на клуба Деян Иванов, като има и свидетели, които могат да опишат тази случка и че е имало такъв инцидент. Версията на самия състезател е, че той е отишъл да поздрави съдията и го е помилвал, потупал, имало е там някакъв физически контакт между двамата, който според него е приятелски, и че тази глоба трябва да си я плати клуба, той не е отговорен за това. Кой как го интерпретира вече е личен избор”, каза президентът на “моряците” д-р Георги Ганчев.

 

Изпълнителният директор Саша Топчов пък разкри: “Аз дори направих контакт с него, приказавахме с него онзи ден, коментирахме ги нещата. Той отрича да е ударил съдията. Просто каза:”Аз докато бях в клуба, ние като клуб плащахме глобите”. Това са думите на Деян директно”.

 

Топчов добави, че ще предприеме сериозни стъпки за подобряването на организацията оттук нататък. “Повече няма да се допуска никой на паркета да слиза след мача. Ще помоля зрители, деца и други изобщо да не слизат на паркета. Защото ще бъдат отстранени от охраната директно. Защото това наистина ни е обеца на ухото. Ние като клуб се разграничаваме от тези действия и сме срещу всяко едно насилие в спорта, на стадионите. Просто това е едно недопустимо нещо в 21 век, но се случва често навсякъде.

 

Като организация други забележки няма, оценени сме с най-висока оценка. Докладът от главния делегат Владимир Атанасов е, че това е най-добрата организация в НБЛ на този етап.

 

Аз ще предприема разговор с нашите хора, които организират мача, също с фирмата, която охранява събитията, просто повече няма да се получават такива неща, със сигурност. Ще помоля всички хора, които влизат в Двореца, да го правят с билети, защото повече няма да се допускат хора без билети.

 

Също така, ще помоля децата и другите лица, които не са в протоколите и нямат баджове и пропуски да не слизат на паркета. Глобата ни е намалена, защото сме реагирали своевременно. Иначе глобата е 5000 лева и два мача лишаване от домакинство или без публика”, заяви Топчов.

 

Материал на arenavarna.com

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи