Черно море Тича отнесе Академик и продължава домакинските победи


Черно море Тича отнесе Академик и продължава домакинските победи
(сн. facebook.com/chernomoreticha)
09-12-2019 19:49 | BGbasket.com

Черно море Тича нанесе едно от най-тежките поражения на Академик София за сезона, с 85:64.

 

Това бе четвърта поредна домакинска победа за варненци, които спряха и серията от три успеха на съперника с днешния двубой.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Академик в първите минути успя да вземе инициативата, но за кратко. Гостите поведоха с 9 точки в седата на частта, преди серия на домакините от 6-0 да ги върне почти наравно с противника. Два поредни коша на Симеон Илиев в края на частта направиха обрата и пълен. Отличният рейд на варненци продължи до 15-2, а финалният сигнал за четвъртината дойде при 17:15.


Вторият период започна с два коша на Мартин Йорданов, но след това Черно море не вкара в продължение на четири минути и позволи на Академик да изравни до 23:23.


Времето до края на полувремето обаче бе изцяло за домакините, които пак реализираха няколко безответни коша, а Мартин Йорданов бе отличен като за 7 минути вкара 8 точки и овладя 4 борби. Тимът му пък се оттегли на почивка с аванс от седем - 38:31.


След подновяването на играта Черно море направи 9-0, за да вземе най-голямата си преднина в мача от 16 точки.

 

Александър Милов вкара 13 от 19-е точки за Академик в третата част, но варненци поддържаха стабилния си аванс и в началото на последния период го направиха цели 19 точки - недостижимо за гостите.


Разликата стигна и до 21 точки, а времето си минаваше, без да се вижда как опитният състав на домакините ще изпусне своето. С размяна на кошове, накрая пак нещата останаха в такава дистанция за крайното 85:64.


Джими Гавин бе най-резултатен със 17 точки, Мартин Стефанов добави 16 (4 тройки), а по 12 реализираха Симеон Илиев, Коча Йовович и Мартин Йорданов.

 

Йорданов замени успешно напусналия още в първата част с болки Николай Георгиев. След два месеца в игра за Черно море се завърна и Кристиян Кръстев.


За Академик Милов завърши с 23, 10 добави Николай Грозев. Гостите направиха 25 грешки, а от тях противникът им реализира 35 точки.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА - АКАДЕМИК СОФИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича, Академик София
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи