Една четвърт бе достатъчна на Левски Лукойл срещу Черно море Тича


Една четвърт бе достатъчна на Левски Лукойл срещу Черно море Тича
(сн: BGbasket.com)
13-12-2019 20:25 | Мария Мицова

Левски Лукойл записа победа №10 в НБЛ, след като за една четвърт отказа Черно море Тича за 100:60.

 

Варненци се държаха повече от равностойно през първото полувреме, но в третия период Левски бе непоколебим и остави противника с един кош от игра, за да си реши нещата.


Левски бе без Куан Чийтъм, въпреки желанието на клуба да го задържи, а Чавдар Костов също не бе по екип за двубоя. За сметка на това първия си мач, при това като титуляр в НБЛ започна Ричард Амарди.


Черно море от своя страна бе в София без Николай Георгиев, получил травма в предишния мач на "моряците", а в края на първата част за първи път от месец насам на терена се появи капитанът на тима Пламен Алексиев.


Левски заложи почти изцяло на стрелбата в първите минути и това позволи на Черно море да поведе в резултата, но без да вземе преднина. Варненци издържаха само пет минути, преди "сините" да започнат да се налагат и с добра серия да дръпнат напред. Гостите продължиха да играят концентрирано и наваксаха след поредица от смени и отново поведоха при 20:19 в тяхна полза. С два точни наказателни удара Левски финишира частта при 21:20 с 10 точки от Венци Петков.


Вторият период стартира с няколко бързи смени на водачеството, но Левски намери вече и ритъм в стрелбата от тройката, което му даде леко преимущество. Задачата на домакините стана с една идея по-лесна и след третия фаул на Симеон Илиев още преди почивката, който извади лидера на Черно море. "Сините" върнаха жеста с няколко глупави нарушения в края на полувремето, за да върнат гостите в играта до 46:43 след 20 минути.


Силната игра на гардовете на Левски Петков и Йънг бе неутрализирана от не по-малко добрите изяви на Джими Гавин и Коча Йовович от Черно море.


Домакините започнаха с 10-3 второто полувреме и за първи път взеха двуцифрен аванс още преди да са изминали три минути от него. Варненци вкараха една-единствена точка срещу 20 на Левски в продължение на осем минути и завършиха третата част с един кош от игра за 27:4 в полза на Левски и за "сините" вече бе въпрос на време да приключат двубоя.


В средата на последната част разликата подгони и мина 30 точки и финалните минути се доиграваха.

 

Венци Петков завърши с 19 точки за успеха, Амарди добави 18, Христо Захариев и Брандън Йънг вкараха по 13.


Джими Гавин бе най-резултатен с 22 за Черно море, Коча Йовович вкара 10. Симеон Илиев приключи със 7 точки, но не игра в последната част, след като получи удар в десния крак.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ - ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл, Черно море Тича
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи