Галин Стоянов: Играеш, колкото ти позволяват - понякога противникът, понякога други фактори


Галин Стоянов: Играеш, колкото ти позволяват - понякога противникът, понякога други фактори
(сн. НБЛ)
13-12-2019 22:03 | Мария Мицова

Старши треньорът на Черно море Тича Галин Стоянов-Патрика заяви категорично, че има обяснение за случилото се в решаващата трета част от мача с Левски Лукойл, където тимът му загуби двубоя. Той обаче бе също толкова категоричен, че ще бъде глобен, ако се впусне в тези обяснения. Макар че не назова защо е разочарован, остана впечатление, че става въпрос за съдийството на срещата в София.


"Левски игра страхотно, много хубав отбор, по никакъв начин не мога да кометирам, че те имат вина. Но в спорта играеш, колкото ти позволяват - понякога противника, понякога други фактори. Не е ОК. Изиграхме едно приятно първо полувреме и в третата част нещата не бяха ОК. Вероятно ние сме виновни, няма кой друг, но не е ОК," заяви той за BGbasket.com. "И днес вероятно щяхме да се представим по-добре, защото завършихме с двама играчи високи контузени, оставихме и един контузен във Варна. По-трудно е да се играе, когато не можеш."


Според Стоянов контузените нямат сериозни болежки и срещу Балкан всички ще са готови.


Преди време той заяви, че няма повече да се дава даром игрово време на младите в състава, а те трябва да си го заслужат. "Искам по-голям живец от тях, не е достатъчно," обясни Патрика. "Мартин Йорданов имаше промяна в предния мач в нападение, но в защита не е така. Очаквам от тях повече плам, повече агресия. Има лежерност, която не би трябвало да е там на тази възраст. Трябва да са като тазманийски дяволи. Оправданието за младите може да е за грешките им, но не и за енергията. Талантливи са, но талантът не е достатъчен. Искам повече от тях. Не може родените през 86 да бягат повече от тези родени през 2001."


В последните кръгове страхотно се представят и двете чуждестранни попълнения на Черно море - Джими Гавин и Коча Йовович. "Рискувахме с късното им привличане. Нямахме право на грешка, но те са страхотни момчета. И те обаче също имат много развито чувство за справедливост," завърши Галин Стоянов по същата тема, с която започна. "Много съм разочарован. Нямаше нужда. Остави ги да играят."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи