Чавдар взе драматична победа в продължение срещу ЦСКА


Чавдар взе драматична победа в продължение срещу ЦСКА
15-12-2019 19:15 | BGbasket.com

Чавдар Троян записа труден успех като домакин на ЦСКА в мач от мъжката А група. След продължение троянци се наложиха с резултат 105:100. Така след последния си мач от първия етап Чавдар има 8 победи и 2 загуби – колкото и първия Шумен, на който отстъпва в разликата от директните двубои. ЦСКА пък е в края на класирането с актив 2-8. С този мач приключи и календарната 2019 година за двата отбора.

 

Гостите поведоха в началото на срещата и останаха напред през цялата първа част. В началото на втората троянци обърнаха и последваха много оспорвани минути до почивката. В крайна сметка и когато тя дойде ЦСКА водеше с 51:48. След редица смени на водачеството и изравнявания през третата част се стигна до логично равенство при 71:71. Драматична последна десетка доведе до ново равенство в края на редовното време – 94:94 и мачът влезе в продължение. Чавдар започна с бързи пет точки в добавеното време и взе водачеството, като остана напред до края и взе победата.

 

За победителите Станислав Славейков записа 24 точки и 15 борби, 18 точки плюс 10 асистенции добави Тодор Колев (5/7 от тройката), а с 20 точки и 13 борби от пейката се включи Райко Дундалов. Тимът беше без контузения Денис Петков, но в игра се завърна Георги Дамянов.

 

За ЦСКА с по 23 точки се отчетоха Димитър Генов (10 борби) и Емилиян Грудов (12 борби, 5 асистенции). С 22 точки и 10 борби завърши Виктор Маргаритов. За тима в игра се завърна единственият по-опитен играч - Николай Стефанов, който пропусна миналия кръг.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧАВДАР ТРОЯН - ЦСКА

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Чавдар Троян, ЦСКА, А група - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи