Шумен ще посрещне 2020 като лидер в А група


15-12-2019 18:35 | BGbasket.com

Шумен ще посрещне 2020 като лидер в А група, след фантастична трета част и победа над Славия със 120:82.

 

Решаващият период след почивката завърши 34:8 и донесе успеха на шуменци за край на календарната година.

 

Славия има да изиграе един отложен мач с Видабаскет, за да са се изиграли всички двубои от първия етап в А група. "Белите" бяха в Шумен без двама основни играчи - Иван Тилев и Цветомир Акимов.


Шумен стартира силно със серия от 10-2 и добра игра в подкошието, а за пет минути отборът на домакините вече бе вкарал 25 точки, а разликата бе двуцифрена. В края на четвъртината Славия направи своя добра поредица и скъси значително дистанцията до 5 точки след 10 минути - 33:28.


С първите два коша за втория период столичани успяха и да изравнят резултата и всичко започна отначало. Докато Шумен играеше отлично отдолу и се възползваше много от борбите си в нападение, Славия макар и в чужда зала имаше по-добра успеваемост от стрелбата.


След куп промени на водачеството, почивката дойде при 54:52, като Шумен имаше повече борби в нападение, отколкото Славия изобщо - 17 срещу 15, но гостите имаха по-добра успеваемост.

 

Третата четвърт бе тотално в полза на Шумен като домакините, като Славия не намираше никакъв начин да реализира в коша на съперника. За 8 минути резултатът бе 28:8 и нещата изглеждаха убедително в полза на шуменци.

 

Частта приключи с разгромното 34:8, до голяма степен обезсмисляйки финалния период.

 

Славия пусна в игра и по-младите в състава в последните минути, когато играта пак вървеше кош за кош, без обаче да се променя сериозната разлика.

 

Шумен за трети път през сезона вкара над 100 точки, като това бе най-резултатният мач за отбора до момента.

 

Всички титуляри записаха двуцифрен актив за Шумен, плюс двама от резервите. С 20 точки за домакините завършиха Кирил Кирилов и Виктор Серафимов, 19 добави Красимир Димитров. Тимът приключи с 56 борби и 28 асистенции.


С 25 точки, 7 борби и 5 асистенции за Славия завърши Даниел Запрянов, Кристиян Георгиев добави 16 точки, а Петър Христов 10.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ШУМЕН - СЛАВИЯ

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Шумен, Славия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи