Таня Гатева: Тази година е най-успешната в кариерата ми


Таня Гатева: Тази година е най-успешната в кариерата ми
(сн: BGbasket.com)
17-12-2019 13:10 | BGbasket.com

Старши треньорът на България U20 и Берое Стара Загора Таня Гатева и част от щаба и момичетата й присъстваха на церемонията Спортен Икар 2019, където получиха приз за Отбор на годината.

 

Националният ни отбор спечели Европейското първенство в Дивизия Б през това лято.

 

"Тази година е най-успешната в кариерата ми, добавям и Адриатическата лига, спечелена с Берое. Дано не е последната толкова успешна," сподели Гатева. "Мечтаехме си за промоция, знаехме, че ще е трудно за първото място, но видяхме, че не е и невъзможно."

 

"Имаме голямо доверие една към друга, доста години сме заедно. Тези момичета искаха да докажат, че българският баскетбол е жив," допълни тя. "За мен животът е баскетбол, ставам и лягам с него. Винаги съм искала да постигна нещо."

 

Неописуемо чувство - така Гатева слага в думи емоцията от спечелената титла, която нареди тима и в Топ 5 за Отбор на годината в класацията Спортист на годината: "Голям успех, за мен, момичетата и целия български баскетбол".

 

"Всички знаем, че ще е много трудно. Целта е да оставим България в елита, в А дивизия. Да вземем 1-2 победи и нищо не се знае," каза тя за целите през 2020.

 

И пожеланието за новата година? "Здраве, и още по-силна воля!"

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U20 (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи