Глушков: Работата с националните отбори явно е стряскаща за треньорите


Глушков: Работата с националните отбори явно е стряскаща за треньорите
(сн: BGbasket.com)
17-12-2019 15:28 | Мария Мицова

Президентът на БФ Баскетбол Георги Глушков отговори на темата, която през последните две години прави огромно впечатление - липсата на кандидати за постовете на национални селекционери при подрастващите. За повечето гарнитури има само по един кандидат.

 

Очаквайте в BGbasket.com силни думи по темата и от Иван Чолаков - председател на Треньорската комисия.


"Накрая ще наемем чужди треньори и ще ги обучаваме тук, с нашите национални отбори. Ще са сърдити, но ще се сетят за какво става дума," започна Глушков по въпроса.

 

Каква е причината да не се подават кандидатури? Не искат ли?! "Очакванията са големи, не им стига времето, трябва много да се работи - стряскащо е явно. Не мисля, че нямат амбиции, просто се притесняват. Много, които минаха, не искат повече, защото очакванията са големи. Отиват лятото и се чудят откъде да почнат. Колко от тях са професионалисти, колко от тях получават заплати, особено през лятото?!"

 

Доволен ли е президентът на БФБ от избора за 2020? "Доволен съм, че има изобщо подадени кандидатури. Аз преди няколко години бях твърд, че не трябва да взимаме чужденци. За да се учат нашите, затова последните години се опитвам да се хвана за нещо добро, да го развиваме. Все се оплакваме, нямаме гардове, нямаме центрове, а ако аз започна да се сърдя, какво ще стане?"

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи