Антон Диков: Всички фаворити ще победят


Антон Диков: Всички фаворити ще победят
(сн: BGbasket.com)
18-12-2019 16:35 | BGbasket.com

Кръг №12 в НБЛ започва необичайно рано и ще завърши чак следващия понеделник. Какви са очакванията на нашия анализатор за шампионата Антон Диков:

 
Черно море Тича - Балкан
Двата отбора стартират кръга днес. Черно море показва две коренно различни лица като домакин и като гост. В предния кръг бяха победени от Левски с 40 точки и днес със сигурност ще се опитат да покажат по-добра игра, въпреки отсъствието на Николай Георгиев под коша. От своя страна балканци са в добра форма, но също с малко по-къса ротация. Все пак ако няма някакаво подценяване, гостите ще спечелят тази среща.

 

Академик София - Рилски спортист
Академик изигра едно страхотно първо завъртане, но в последните мачове записа загуби с голяма разлика и има спад. Смятам, че е време обаче в собствената си зала да излязат пределно мотивирани и да покажат най-доброто на което са способни, за да се противопоставят на Рилски. Продължавам да твърдя, че самоковци имат своите амбиции за нещо повече от медал и те минават през задължителен успех в Правец, който смятам, че ще вземат, макар и не толкова лесно.

 

Черноморец - Академик Бултекс 99
Бургазлии също показват две коренно различни лица у дома и като гост. В Бургас се играе трудно, но пловдивчани ще са подготвени затова. Смятам, че те са по добрият отбор и ако сами не си направят мача труден ще спечелят. Черноморец няма да може да използва и умората на съперника след Балканската лига, тъй като мачът е чак в понеделник.

 

Ямбол - Левски Лукойл
Абсолютно протоколен мач. Един от последните мачове за Ямбол в този състав може би. Идеална възможност да се даде шанс на юношите да запишат минути срещу най-добрия отбор в лигата. За Левски също е възможност да завърти състава и да не се товарят играчите, като това може да бъде и двубоят, в който да видим в игра Чавдар Костов след контузията.

 

Спартак - Берое
Спартаклии изиграха един нелош мач в Пловдив и ще се опитат да надскочат себе си и сега. Тук обаче не виждам как ще могат да направят нещо повече от почетна загуба. Все пак нищо не е изключено - вече видяхме как Берое беше на косъм да загуби у дома от Черно море така че в зала Балканстрой всичко е възможно, особено при един добър процент на домакините. Въпреки това, смятам че Берое ще победи.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи