Галин Стоянов: За да ни е конкурентоспособен отборът, трябва да сме здрави всички


Галин Стоянов: За да ни е конкурентоспособен отборът, трябва да сме здрави всички
(сн. НБЛ)
19-12-2019 10:05 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Черно море Тича Галин Стоянов смята, че многото контузии в отбора са попречили на „моряците“ да окажат по-сериозна съпротива на Балкан. Ето какво каза наставникът след поражението на неговия тим от шампионите:

 

„Идеята за този мач беше доста ограничена, защото още предния мач много ме притесниха контузиите в отбора. Цяла седмица сме тренирали върху черупки от яйца, само и само някой още да не се контузи. За съжаление, няколко минути преди края, когато мислех да сменям Симеон Илиев, той успя да изкълчи глезен. За нас е сложно, Ники Георгиев записа само шест минути на терена, Мартин Стефанов играе с ужасни болки в едната ръка. Мартин Йорданов, веднага след излизането от игра му, сложи лед на глезена си. Кристиян Кръстев е без тренировка два месеца, след операция. 

 

Много е трудно, рецептата е сложна, особено когато имаш срещу теб едни много добри играчи. Секулович се завърна в игра, класен и много добър играч в подкошието и като прибавим и останалите им играчи, просто ставаше много трудно да се противопоставим. 

 

Опитахме някои идеи в защита, но за тях трябват здрави играчи. При нас в този мач подкошието не бе на нивото, което съм искал. Имаме трима човека от високите с общо игрово време 40 минути с 2 борби общо. Много е трудно да се играе баскетбол по този начин. Момчетата са контузени и в следващия момен,т като са малко разконцентрирани, и разликата става невъобразима. В нападение имаме същите проблеми и оттам започваме една канонада от тройката. 

 

За да ни е конкурентоспособен отборът, трябва да сме здрави всички, да сме минали една седмица тренировки, а това при нас е много трудно. 

 

За мача с Ямбол нямаме друга опция, освен да излезем, да се борим и да играем баскетбола, който трябва да играе нашия отбор. Ямбол са емоционално освободени и това ще е в техен плюс. Мачът ще е труден, особено като не знаем на кои състезатели ще можем да разчитаме, като физическо състояние."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Тича, Галин Стоянов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи