Рилски спортист не даде никакъв шанс на Академик насред Правец


21-12-2019 19:47 | Мария Мицова

Рилски спортист не остави нищо на случайността и разгроми Академик София като гост със 106:72.


След като в първата среща между двата състава в Самоков Академик успя да направи доста равностоен сблъсък, сега на терена играха основно гостите.


За Рилски това бе четвърта поредна победа при това всичките с над 100 точки. Академик пък изигра трети пореден слаб мач и съответно регистрира трето поред поражение.


Домакините бяха без основния си гард и водещ играч последните месеци Лъчезар Димитров, който лекува разтежение. За първи път след преминаването си в Академик в групата попадна Мартин Коцев, но той все още не е на 100% готов за игра и не се появи на терена.


Игор Кесар бе извън групата на Рилски с лека травма в глезена.


Рилски спортист стартира бързо и концентрирано със 7-0 за две минути, а макар че Академик излизаше на доста добри позиции за стрелба, просто не бележеше от тях.


Гостите бяха безпощадни в подкошието, а Мирослав Васов започна страхотно със седем точки за пет минути.


Единственият изявен играч на позиция 1 в тима на Академик Николай Иванов направи два фаула още в първата част, а разликата стигна до 20 точки. Без никакъв отговор в защита, домакините допуснаха 35 точки за началните 10 минути и Рилецо контролираше всичко без проблем.


Александър Милов се появи в самия край на първата част, но бе в основата на опита за връщане на Академик в мача със серия от 13-2 на старта на втората. Съставът от Правец вкара няколко тройки, а разликата падна до 7.


Отговорът на Рилски не закъсня и гостите бързо си върнаха преимуществото в двуцифрено изражение, но все пак Академик показа живец, а и Цветомир Чернокожев се разигра в тези минути.


Две минути преди почивката обаче и вторият, играещ като плеймейкър за Академик - Костадин Лазаров - се оказа с четири фаула, след като бе санкциониран за симулация и постави старши треньора си Георги Давидов в доста неприятна ситуация.


На почивката въпреки че Академик спечели втората част, резултатът не се бе променил особено и разликата бе 17 - 43:60.


В началото на второто полувреме и защитата на Рилски бе безапелационна и самоковци пак си поведоха с 20 и повече, като не спряха да увеличават аванса си, докато не мина 40 точки в последната минута и половина от третата част.


След 30:12 в тази четвъртина и 90:55 в полза на гостите, не се виждаше светлина за Академик и финалната част бе доиграна от по-рядко получаващи шанс за изява баскетболисти и от двата тима.


Още преди началото ѝ всички титуляри на Рилски вече бяха с двуцифрен точков актив. Мачът се доиграваше, като дистанцията се въртеше близо до 40-те.

 

Зейвиър Джонсън завърши с 23 точки за победата, плюс 8 борби, Брендън Браун добави 19, 6 асистенции и 4 откраднати топки. Тихомир Желев и Йонас Зохоре реализираха по 14.


Цветомир Чернокожев вкара 17 за Академик, Александър Милов завърши със 16, а Андрей Иванов с 14 и 10 борби.


 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик София, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи