Георги Давидов: Липсата на основния ни гард се отрази изцяло, трябва търпение


Георги Давидов: Липсата на основния ни гард се отрази изцяло, трябва търпение
(сн. НБЛ)
21-12-2019 22:02 | Мария Мицова

Старши треньорът на Академик София Георги Давидов отчете отсъствието на основния си плеймейкър Лъчезар Димитров като основна причина за тежкото поражение от Рилски спортист в предпоследния мач за 2019-а година. Димитров лекува разтежение и не взе участие в двубоя.

 

"Ние имаме един проблем от няколко мача насам, и той е основен изобщо - позиция 1. Днес основният ни играч, и то играч, който държи отбора до този момент не успя да вземе участие и това се отрази на отбора изцяло. Имам много добър отбор, но когато той не може да бъде организиран по най-добрия начин, се получава това. Съперникът използва това, наложи преса по целия терен. Момчетата, които влязоха на позицията, получиха своя шанс, за съжаление не се получи по най-добрия начин," обясни Давидов.

 

В тима очакват връщането в игра на Мартин Коцев, за да помага позиция 1, като варненецът бе в групата за днешния мач, но още не е напълно готов.

 

"Той е към края на своето възстановяване, от другата седмица започва тренировки с контакт, надявам се скоро време да го видим. Когато и Лъчо Димитров е здрав, и имам два гарда, съм сигурен, че нещата ще изглеждат по друг начин. Моля за търпение, момчетата имат нужда от подкрепа в тези моменти. Това е част от уроците и нямаме право да униваме, а трябва да се борим всеки мач, следващият сигурно ще е още по-тежък," заяви още наставникът на Академик.

 

В последния си мач за 2019-а неговият тим гостува на Академик Бултекс 99.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик София
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи