Академик Бултекс 99 финишира успешно 2019-а срещу Академик София


Академик Бултекс 99 финишира успешно 2019-а срещу Академик София
(сн. BGbasket.com)
28-12-2019 19:44 | Мария Мицова

Академик Бултекс 99 записа първа победа над Академик София за сезона, като затвори успешно 2019-а година с 88:70.

 

Мачът в зала Сила бе интересен, но много слаборезултатен с доста брак в действията на отборите, често срещано за двубоите между празниците.

 

Академик Бултекс 99 игра цяло второ полувреме без старши треньора си Асен Николов след дисквалификация, а Академик София - част и половина без основния си реализатор до този момент Николай Грозев, също изгонен с две бързи неспортсменски нарушения.

 

Двубоят стартира ударно за домакините с 10 безответни точки и продължи на серии. Съставът от Правец отговори със свое 8-0, за да допусне пак шест поред в своя кош и да се отвори разлика за Академик Бултекс. С последните четири точки за първата четвърт за гостите резултатът бе 18:14 с добри изяви на Василие Кнежевич в нея. Пловдивчани се нагодиха към по-ниския състав на съперника успешно и именно Кнежевич бе в основата на преднината за тях, но още в тези 10 минути двамата им основни играчи Васил Бачев и Шакир Смит бяха с по две лични нарушения.

 

Академик Бултекс 99 продължи да има малка преднина и във втория период, но без да се откъсне. В средата на частта за първи път в игра за Академик София се появи Мартин Коцев, който премина в тима през есента, но се контузи в предсезонната подготовка и днес бе дебютът му с червения екип.

 

След като домакините спряха да вкарват, Академик София изравни резултата до 38:38, с три минути до края на полувремето, а малко след това поведе за първи път.

 

36 секунди преди сирената старши треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов бе дисквалифициран, след като изпусна нервите си за неотсъдени три секунди под коша на противников играч и последвали 2 точки за Академик София. Той метна дъската си по един от реферите, което доведе до изпращането му извън залата веднага.

 

Почивката дойде с аванс от 4 за гостите - 40:36, след по-силните минути във втория период за тях.

 

Куриозно, съдийската тройка закъсня малко за старта на второто полувреме, след като и двата отбора вече бяха на терена и ги очакваха.

 

11-2 за Академик Бултекс 99 в средата на третата част направи разликата двуцифрена, а Николай Грозев напусна също дисквалифициран с две неспортсменски нарушения в тази четвърт.

 

В края на периода Академик Бултекс 99 стигна и до аванс от 18, след три тройки и ново 14-3 и осем точки на Обрад Томич във втората половина от него.

 

В последната четвърт домакините влязоха при 70:52 и държаха без проблеми добър аванс, въпреки старанията на Академик София. Последните няколко минути се доиграваха, а разликата мина и 20 точки.

 

Томич завърши със 17 за успеха, Кнежевич добави 15, Александър Груев още 11, а по 10 реализираха Васил Бачев и Адриян Секулов.


Дабъл-дабъл за Академик София записа Андрей Иванов 11 точки и 11 борби, Цветомир Чернокожев вкара 12,
Александър Милов - 11, а по 10 - Лъчезар Димитров и Николай Грозев.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99 - АКАДЕМИК СОФИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи