Георги Давидов: Ще вкараме отворените стрелби точно когато трябва


Георги Давидов: Ще вкараме отворените стрелби точно когато трябва
(Снимка: НБЛ)
04-01-2020 22:44 | Мария Мицова

Старши треньорът на Академик София Георги Давидов обясни, че е доволен от отбора си въпреки загубата от Берое.

 

"Много съм доволен от всички, нашият отбор направи един от най-добрите си мачове. Единствено и само липсата на опит направи така, че да загубим. Едни пет минути, които имаме винаги, и срещу силните отбори там губим мача," обясни наставникът.

 

"Но Берое е много класен отбор, с много добър треньор. Дойдоха вчера, тренираха сутринта, знаеха, че може да им изиграе лоша шега подценяването. Това е добър атестат за нашия отбор. Когато хванат 14 борби повече, пейката вкара 40 точки и има 18 точки от втори шанс, е много трудно да победиш такъв отбор. Поредна загуба, но с много добра игра, и то до края," заяви Давидов. "Имаме отворени стрелби, което говори добре за играта в нападение. Играем и срещу най-добрите отбори в България, плюс следващия мач, който е според мен срещу бъдещия шампион. Нормално е, нашият млад отбор да не вкара тези стрелби. Но ще вкараме, когато трябва."


След Левски Лукойл, за Академик идва поредица важни мачове - Ямбол, Спартак и Черноморец: "Както за тях мачът с нас е възлов, така и за нас. Ние оформихме една шестица от средата надолу и всеки се бори. Това ще са най-добрите, най-интересните мачове."


Мартин Коцев изигра втори мач за Академик и отново имаше отлични изяви: "Изключително съм доволен, че го привлякохме. Той е от онези играчи, които променят играта. И е далеч от най-доброто. С всяка тренировка става по-добре и се надявам в най-важните мачове да покаже това, което може, това, за което сме го взели."

 

Давидов е помощник и на Росен Барчовски в националния отбор, а в края на този месец предстои мини-лагер за млади играчи: "Имам усещане, че ще има доста млади състезатели от нашия отбор в този разширен състав. И то напълно заслужено. Това е атестат за нашата работа. Дори да не попаднат в първия отбор, но е признание за нас, че си вършим добре работата. Но да не избързваме, господин Барчовски ще ги каже."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик София
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи