Людмил Хаджисотиров: Беше време да спечелим такъв мач


Людмил Хаджисотиров: Беше време да спечелим такъв мач
(сн. НБЛ)
05-01-2020 09:39 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров бе доволен, че отборът му успя да измъкне победата срещу Черно море Тича, след като през сезона претърпя няколко поражения в завързани мачове. Ето какво заяви наставникът след драматичния двубой с „моряците“:

 

"Мачът беше много хубав за гледане, но за феновете. За двамата треньори ни беше изключително тежко и напрегнато. Този мач и двата отбора заслужаваха да го спечелят, всички на терена се бореха.

 

Преди мача имахме кадрови проблеми, Зохоре не успя да вземе участие в мача, Кесар не е на 100 % възстановен. Зейвиър направи една страхотна глупост накрая на срещата, въпреки че цял мач игра страхотно и за втори мач оставаме без висок, само с Игор. Успяхме да се задържим в мача и да водим по-голямата част от второто полувреме, въпреки многото технически грешки, които допуснахме - 14 технически грешки, срещу 9 за по-младия отбор на Черно море Тича.

 

В края на мача Данчо до голяма степен ни извади и с наказателните удари, които предния мач с Балкан не успя да вкара два и с тази феноменална тройка, която отбеляза накрая. Той скоро ще стане на 41 години. Искрено се надявам да подобрява формата си и да ни помага, защото ни трябва неговия опит. Но в нашия отбор има много резерви в играта на много играчи.

 

Започнахме мача разконцентрирано, не бяхме в добър ритъм и това даде шанс на отбора на Варна да набере самочувствие. Топ реализаторът на НБЛ Джими Гавин завърши с 29 точки, не можахме да го лимитираме и спрем. Коча също с 20 точки и 8 асистенции, така че имахме сериозни проблеми там.

 

Ще правим анализ и разбор, но съм щастлив, че успяхме да измъкнем този мач, защото загубихме няколко такива завързани срещи. Беше време да спечелим такава среща. Поздравявам отбора на Черно море Тича, който игра много здраво и сърцато."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Людмил Хаджисотиров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи