Галин Стоянов: В един момент се оказахме в състав, подходящ за лига в Азия


Галин Стоянов: В един момент се оказахме в състав, подходящ за лига в Азия
(сн. LAP.bg, архив)
05-01-2020 11:07 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Черно море Тича Галин Стоянов бе изключително доволен от представянето на неговия отбор, въпреки драматичната загуба от Рилски спортист. Наставникът сподели, че в отбора му е имало много проблеми преди и в хода на мача, като не пропусна да похвали капитана на съперника Йордан Бозов за представянето в срещата. Ето какво каза Стоянов за мача:

 

"Загубихме срещата в последната секунда, ако разглеждаме само ситуацията със стрелбата на Данчо Бозов. Играхме срещу отбор с много опитни играчи, както и най-опитният в цялото първенство, и стигнахме до момент, в който той вкара половин секунда преди края, тройка от десет метра. Но Данчо Бозов си е Данчо Бозов, за пореден път показа класа и сега е моментът за хората, които обвиняват, че човек на 41 играел в НБЛ, да дойдат да вкарат тройка от 10 метра в последната секунда на толкова напрегнат мач.

 

Преломните моменти бяха няколко. Имахме през втората част момент, в който водехме с 13 точки. Като цяло в мача сме водили 21 минути отбора на Рилски спортист, което означава, че определено сме били в мача и то с възможност да го спечелим. Предния ден на обяд имах петима високи играчи на разположение, вечерта останахме с трима, на мача в четвъртата минута останахме с двама - на Мартин Йорданов му счупиха носа (впоследствие бе установено, че няма счупване, а само леко комоцио). Доста трудно се играе с толкова ограничения, много къса ротация и искам да благодаря на Веселин Георгиев, който игра на позиция тежко крило в по-голяма част от мача.

 

Двата ни чуждестранни гарда бяха в добър ритъм и не исках да ги вадя. Времето, в което трябваше да сработя Пламен, и Джими, и Коча играха страхотно. Второто полувреме, когато трябваше те да починат, нямаше как да пусна Пламен, който след като цяло първо полувреме беше на пейката и е поизлязъл от ритъма на мача, а и предната вечер беше с 38,5 температура. И в един момент се оказахме в състав, подходящ за една лига в Азия мисля, където най-високият играч е 195 см.

 

На високо равнище бяха Джими с 29 точки и 5 асистенции, Коча е 20 точки и 8 асистенции, Веско е с 21 точки и то няма как да извадиш такива играчи. Ники Георгиев игра силно, Алекс Стойков се включи добре, Цецо Куртев на приливи и отливи и с това ни приключва здравият отбор.

 

От техния отбор виждаме един много класен отбор - Златин Георгиев 15 точки, 6 борби и 9 асистенции, Тишо с 14 точки и 6 борби, Джонсън с 25 точки, Кесар с 19 точки - в подкошието сме получили над 45 точки от двама състезатели.

 

Имахме шанс да вземем мача, но определено на нас ни липсва една здрава и силна "петица" в подкошието и тогава можем да очакваме нещо различно.

 

Героизъм от страна на момчетата и съм им признателен за тези 40 минути. Добре се представихме, доволен съм от желанието в момчетата. Някои казват, че Черно море Тича не пази, но в един момент, ако ти вкарват по 60 точки в подкошието, явно има някакъв проблем там. Може би, ако имаш един стабилен играч там, няма да получиш 60, а ще получиш колкото нашият отбор вкара днес - 44 и вече мачът отива по съвсем различен начин. Дотогава битката е меко казано неравна.

 

Страхотен дух, страхотна отборна игра, голямо старание. ако бяхме спечелели, нямаше да е незаслужено."

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Тича, Галин Стоянов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи