Съставът на националите за мини-лагера вече е ясен


Съставът на националите за мини-лагера вече е ясен
07-01-2020 16:10 | Мария Мицова

Съставът на националния отбор за мини-лагера в София от 24 януари вече е ясен. Той ще бъде официално обявен чак на 20 януари, когато ще се проведе пресконференция с новия селекционер Росен Барчовски, научи BGbasket.com.

 

Клубовете обаче вече са получили повиквателните за своите играчи, и вече са ясни голяма част от имената. Първоначално наставникът Росен Барчовски бе обявил, че ще се събере състав от най-много 14 баскетболисти, но броят им нарасна.

 

Лагерът предвижда няколко тренировки и две контролни срещи - с Левски Лукойл и Академик София

 

Берое и Балкан оповестиха официално своите на клубните си сайтове: Александър Янев и Станислав Ваклинов, Деян Карамфилов от Берое, Крис Минков и Димитър Димитров от Балкан.

 

От Левски Лукойл повикани са четирима - Чавдар Костов, Христо Захариев, Венцислав Петков и Йордан Минчев.

 

Прогресиращият състав на Академик София може да се похвали също с няколко национали, сред които и дебютантът при мъжете Лъчезар Димитров, заедно с Николай Грозев, Николай Николов и Цветомир Чернокожев.

 

Въпреки желанието на Барчовски заявено преди три седмици, Павел Маринов и Станимир Маринов няма да са готови за този лагер. От легионерите се очаква част от състава да бъдат Павлин Иванов, който в настоящия момент е без отбор, и Божидар Аврамов, ако получи позволение от Питещ.

 

Лагерът идва по-малко от месец преди старта на квалификациите за Евробаскет 2021, където националите са в група Н заедно с тимовете на Гърция, Латвия и Босна и Херцеговина. За тях се очаква съставът да бъде в по-различен вид, Дий Бост ще е част от него, ще се очаква и решението на Олимпиакос за Александър Везенков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи