Динко Гоцев в Студио СПРИНТ: Димитър Илиев заслужава да е футболист на годината


07-01-2020 17:11 | BGbasket.com

Димитър Илиев заслужава да е футболист на годината. Моето мнение е, че когато гласуват около 200 души от 50 медии, анкетата е изцяло представителна и няма как да е незаслужен победителят.“ Това заяви в Студио СПРИНТ спортният журналист от dir.bg Динко Гоцев.

 

Той бе специален гост в новия епизод на интернет предаването, като сподели впечатленията си за изминалата церемония „Футболист на годината“.

 

Гоцев смята, че и други футболисти са заслужавали отличието, но обясни защо според него Илиев е спечелил: „Ако трябва да сравняваме в индивидуална класация приноса на отделните футболисти за успеха на техния отбор, смятам, че е несъпоставимо това, което Димитър Илиев значи за Локомотив Пловдив с това, което Антон Недялков за Лудогорец, при цялото ми уважение.“


В студиото с Гоцев бе и главният редактор на списание СПРИНТ Николай Кръстев, който обясни и как са избрани носителите на почетната „Топка“. Наградата се връчва за първи път по инициатива на СПРИНТ, като нейни носители станаха Димитър Якимов, Добромир Жечев, Божил Колев и Наско Сираков.

 

„Те са били по 3-4 пъти в тройката, но не са били първи. На практика те сами се избраха със собствените си постижения, които имат“, заяви Кръстев, който анонсира и новото приложение на списание СПРИНТ - „Бъдеще“, което ще е посветено на детско-юношеския спорт.

 

По случай днешния Ивановден в този епизод има и специално видео, посветено на футболистите в Първа лига, които носят името Иван.

 

 

Във втората част на предаването гост бе главният редактор на специализирания сайт BGathletic.com Яна Касова, която разказа за предстоящата церемония по връчване на наградите за Най-добър млад спортист на България за 2019 г. Събитието се организира от Viasport.bg със съдействието на Фондация „Играй с Развитие“.

 

„Има много млади спортисти, които заслужават да са в десетката. За мен е радващо, че спортове, които традиционно нямат много успехи, постигнаха такива през 2019 г. Не само победителите, а и други спортисти, които са били в Топ 10 на класацията, вече са реализирани при мъжете и жените. Младите спортисти заслужават също толкова уважение като останалите“, смята Касова.

 

Призьорите в отделните категории ще станат ясни на 12 януари, като церемонията ще се проведе от 12:30 часа в Централния военен клуб в София.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Студио СПРИНТ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи