Иво Иванов към Борислава Христова: Пред теб има цяла карта с величествени върхове


Иво Иванов към Борислава Христова: Пред теб има цяла карта с величествени върхове
(сн. instagram.com)
08-01-2020 18:17 | BGbasket.com

Още един поглед върху невероятното постижение на Борислава Христова, която вече е водещ реализатор в историята на университета Вашингтон Стейт. То идва от любимия ни автор Иво Иванов, споделил следното в своя профил във ФейсбуК:
 
"Боби разтърси елитната конференция Пак-12 още с пристигането си преди няколко години, а днес вече е топ реализатор за всички времена на своя богат на традиции отбор! Тя счупи рекорд поставен по времето когато слушахме касети и Леонид Брежнев бе начело на Съветския Съюз!
 
Не знам как дори да обясня колко непосилно трудно е това, което Боби съумя да направи докато често бе двойно охранявана и противниковите треньори подготвяха стратегията си целенасочено срещу нея.
 
Дори смазващата контузия, която я извади от игра за цял сезон не успя да я спре и потисне. Фактът, че е феноменален играч и боец винаги е бил очевиден, но това никога не и е било достатъчно, защото тя е още по-феноменален ЧОВЕК и съотборник.
 
Няма някой, който да е прекарал няколко минути в нейната компания и да не е бил моментално очарован от добрината, отзивчивостта, излъчването, характера и чувството и за хумор. Няма съотборничка, която да не я обича и да не иска да бъде в близост до нея, независимо че в този спорт има толкова много вътрешна конкуренция и политика.
 
Боби "Бъкетс" някак си без усилие остава над тези неща... тя има имунитет към завистта и омразата и е обожавана и от съотборнички, и от треньори, и от фенове.
 
Когато дойдоха с Мария Костуркова (друга баскетболна фея, за която тепърва ще се пише) за да се сблъскат с моят Канзас, отборът им не ми позволи да ги карам с кола и обикаляхме града пеша. Това обаче се оказа прекрасно защото ни позволи да си говорим с часове - накрая имах чувството че съм ги познавал цял живот. Няма да забравя как отидохме през нощта в гробището само и само за да сложат ръка в мрака върху гроба на Джеймс Нейсмит.

Честито, прекрасна Боби! Купонът едва започва! Пред теб има цяла карта с величествени върхове, които тепърва ще изкачиш. Нямам търпение да се наслаждавам и радвам на всеки твой предстоящ успех! Go, Bobi "Buckets" go!"

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Борислава Христова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи