Успешен дебют за Тони Дечев в Ямбол в тежка битка с Черноморец


11-01-2020 19:59 | Мария Мицова

Ямбол взе драматичен успех срещу Черноморец със 73:70 в дебюта на новия старши треньор Тони Дечев.

 

За Черноморец в действие бе нов американски състезател, Джейлън Фишер, на мястото на Джерард Тарин. В игра за бургазлии се завърна центърът Миленко Велкович и това веднага се отрази на играта на тима, а добре започна и новото им попълнение Фишер на гарда.

 

Черноморец поведе в резултата, но мачът бе доста слаборезултатен и с много пропуски. Липсата на основния реализатор на Ямбол Александър Матушев определено се усещаше и въпреки че стигаха до атаки, домакините не успяваха да ги отбележат. До края на първата част Черноморец качи аванса си до 7 точки - 19:12.

 

Силна серия на домакините в началото на втората част скъси дистанцията само до 2 точки и оттам в четвъртата минута успя да изравни, макар и с доста мъки в нападение. След това играта вървеше кош за кош, а Ямбол дори поведе на почивката с 35:33, оставяйки всичко да се решава през второто полувреме. И двете нови попълнения - Стивън Круун за Ямбол и Фишер за Черноморец - се радваха на добри изяви през това първо полувреме.

 

Второто полувреме стартира обещаващо със серия от 11-0 за Ямбол, която изстреля напред домакините. В един момент обаче атаките отново намаляха, а с това и точките и от двете страни. Черноморец със своя поредица от 9-0 почти стопи изоставането и върна интригата.

 

Преди последната четвърт разликата бе една-единствена точка - 53:52. Отлични минути за Дарин Иванов и Петър Вукович приближиха максимално Ямбол до успеха, а в последната минута от мача домакините влязоха с аванс от цели 7 точки. Вместо да си подсигури финала обаче, Ямбол остави Черноморец да отбележи пет точки и да държи напрежението до последно. Все пак, успехът остана в зала “Диана” със 73:70.

 

Круун вкара 19 за победата, Вукович добави 18, Дарин Иванов завърши с 11 точки, 6 асистенции и 5 борби.

 

19 вкара Джамал Кинг за Черноморец, Фишер добави 18.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - ЧЕРНОМОРЕЦ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ямбол, Черноморец
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи