Тити Папазов: От мачовете с Балкан ще се реши шампионът на редовния сезон


Тити Папазов: От мачовете с Балкан ще се реши шампионът на редовния сезон
(сн. BGbasket.com)
12-01-2020 11:09 | Мария Мицова

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов имаше достатъчно причини да бъде доволен от успеха над Академик София, като отборът му се представи стабилно в репетицията за втория сблъсък с Балкан от редовния сезон.

 

"Получи се добър мач, предвид обстоятелствата. Цяла седмица сме без Джайлс Смит, два дни без Данчо Минчев, дори Веско Веселинов се съблече и тренира с нас, помогна много. Доволен съм, положителна емоция донесе и рожденият ден на Асен, атмосферата, имаше много хубави неща, но имам и забележки," заяви Папазов. "Съперникът второто полувреме отпадна, остана без двама основни играчи - Андрей Иванов и Лъчо Димитров. При тях всяко подобно отсъствие на основни играчи се отразява, особено на Лъчо Димитров, без който отборът им изглежда по съвсем различен начин. Много съм доволен от Боби Младенов, втори пореден мач, много талантливо дете, но сега осъзна, че за да има бъдеще, трябва да наблегне на защитата. Трудно му е, но полага старания. Убедителен бе Райън Райт, въпреки че остана сам център."

 

За мача с Балкан следващия уикенд: "Предстои ни най-тежкото гостуване. И ние, и Балкан играем успешно. Разменихме си по една победа дотук - Суперкупата и първия от сезона. При всички случаи трябва да признаем възхода на Балкан, проличава си работата на Йовица Арсич, добър и опитен треньор. Успяха да победят навсякъде. И двата отбора нямаме загуба като гост, имаме по една нещастна като домакини. Двата отбора заслужено са далеч пред другите.

 

За мен бе изненада, че Берое не победи, защото и те правят сериозна селекция. Вероятно е рано още, има нужда от работа, но и те имат сериозни переспективи.

 

Мачът на 18-и е много важен. Категорично двата отбора ще сме първи и втори, затова или на 18-и, или през април, ще се определи шампионът в редовния сезон."

 

"Надявам се да стане празник, искам всичко да се реши на терена. Убеден съм, че предстои мач, в който и двата отбора ще покажем най-добрите страни на баскетбола. Всяка малка искра запалва и нашите, и техните фенове, но се надявам да се запомни мачът с баскетболни аргументи.

 

Ние сме домакини на Купата, като най-важното като цел, което ни е поставено, е да се направи европейска организация. Един успех в Ботевград ще ни помогне да сме с положителна нагласа и за Купата, която се надявам на 9 февруари да е наша."

 

 

 


Абонирай се за канала на СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Левски Лукойл
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
Други новини