Стив Кър: Дончич ми прилича на малкия Бърд с уменията на Хардън


Стив Кър: Дончич ми прилича на малкия Бърд с уменията на Хардън
(сн. instagram.com)
15-01-2020 13:29 | BGbasket.com

Старши треньорът на Голдън Стейт Уориърс Стив Кър не спести похвалите си за звездата на Далас Лука Дончич след мача между двата тима, спечелен от Маверикс със 124:97.

 

„Лука е наистина добър за НБА и е важен за лигата. Той е много повече от невероятен играч, различен е. Има невероятен поглед на игрището и винаги е една стъпка напред. Напомня ми за Лари Бърд в това отношение, но също така той има и уменията на Джеймс Хардън при кросоувърите и степ-бек стрелбите“, заяви Кър.

 

„Той е брилянтен играч, толкова млад. Ще бъде един от крайъгълните камъни в лигата за много дълго време. Много е важен за НБА“, допълни треньорът.

 

Любопитното е, че президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков също сравни Лука Дончич с Лари Бърд по време на гостуването си в Студио СПРИНТ.

 

“В последната година гледам с удоволствие НБА. Гледам повече Лука Дончич. Изключително съм щастлив, че има играч от европейска школа, който прави неща, които само Лари Бърд е правил. С нежелание признават в НБА европейската школа, но със самочувствие, подкрепа и огромния му талант, става”, заяви Глушков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБА, Далас, Лука Дончич, Голдън Стейт, Стив Кър
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи