Черноморец надви Спартак и го изравни


Черноморец надви Спартак и го изравни
18-01-2020 20:23 | BGbasket.com

Черноморец записа третата си победа за сезона в НБЛ. Като домакини бургазлии се наложиха над Спартак Плевен с резултат 83:79. Това е третият домакински успех на тима за сезона, а до момента дели предпоследното място в класирането с днешния си съперник с актив 3-13. Черноморец спря серия от три поредни поражения, а за плевенчани това бе второ поредно. В следващия кръг Черноморец посреща Черно море Тича, а СпартакАкадемик София.

 

Плевенчани започнаха мача по-добре и водиха през цялата първа част, но не успяха да натрупат сериозен аванс – 23:20. Черноморец обаче отвърна бързо и започна втория период със серия от 12:2, за да поведе и на моменти да направи двуцифрен аванс. В крайна сметка на почивката разликата в полза на тима беше малка при 43:39.

 

През третата част бургазлии останаха напред, като отново стигнаха до аванс от 10 точки, но в края на частта гостите си оставиха шанс за обрат, приближавайки се едва на шест. Черноморец запази крехка преднина през цялата втора част, а драмата се запази до края, след като Димитър Маринчешки вкара два поредни коша в последната минута и приближи Спартак само на две точки от съперника. В крайна сметка до обрат не се стигна и домакините взеха победата.

 

Блейк Рейнълдс записа 21 точки, 12 борби и 5 асистенции за победителите, а с по 17 точки се включиха Миленко Велкович (20 борби) и Джейлън Фишър (6 асистенции).

 

За Спартак с 18 точки и 13 борби приключи Димитър Маринчешки, 14 плюс 6 добави Константин Коев, а с по 11 точки се отчетоха Денислав Вутев (6 борби) и Николай Титков (6 асистенции).


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНОМОРЕЦ - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черноморец, Спартак Плевен, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи