Георги Глушков: В наш общ интерес е да покажем най-доброто от баскетбола


Георги Глушков: В наш общ интерес е да покажем най-доброто от баскетбола
(Снимка: LAP.bg)
22-01-2020 14:07 | Мария Мицова

Президентът на БФБ Георги Глушков представи домакина на Купата на България Левски Лукойл и сподели надеждите си за силен турнир от 6 до 9 февруари в зала "Универсиада".

 

Тази година отново ще имаме Финална осмица в надпреварата: "От няколко години търсим правилния формат. При наличието на 4-5 отбора претенденти за трофея, смятаме, че ще стане интересно. Сигурни сме, че организацията, поверена на Левски Лукойл, ще бъде перфектна. Това е общ интерес - да привлечем хората и в тези 4 дни да покажем най-доброто от баскетбола. Дано ентусиазмът ни е споделен."

 

"Последните две години правихме само финал в градове, в които искахме да събудим интерес, понапълни се. Сега смятаме, че Универсиада може да бъде подходяща за четиридневния турнир. Левски предложи единствен осигуряване на зала, охрана и поемане на съдийски разходи," допълни той.

 

"Организацията на събитието предполага сериозно взаимодействие между отборите, участници. Клубовете, които имат фенска маса, която искат да присъства, трябва да го обявят, за да се организира всичко, да се подредят нещата. Важно е, за да бъдат обгрижени феновете. Координацията ще е решаваща. Сигурен съм, че тези, които имат желание, че тези, които ще влязат с желание да правят суматоха, няма да ги има, или ще са много малко, а ние ще положим максимални усилия да ги ограничим," категоричен бе Глушков по темата със сигурността.

 

По време на турнира ще се състои и съдийски семинар.

 

__________________

 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Купа на България 2020
Коментари

Други новини