Ще отрежат ли Клипърс конкуренцията в НБА


Ще отрежат ли Клипърс конкуренцията в НБА
24-01-2020 19:14 | BGbasket.com

Сезонът в НБА тече с пълна сила. Феновете и познавачите на играта анализират силните и слабите места на отборите и техните шансове за нещо запомнящо се. Закономерно, най-много се шуми около двата отбора от Лос Анджелис, които са и основни претенденти за титлата на Запад. Експертите от Bwin анализират шансовете на ЛА Клипърс и възможностите за експлоатиране на ключови ситуации за отбора.

 

Не е тайна, че собственикът на отбора Стив Балмър е един от най-запалените и отдадени на играта сред колегите си в лигата. Бившият изпълнителен директор на „Майкрософт“ почти винаги е на първата линия сред зрителите в мачовете на Клипърс, при това не само при домакинствата на отбора. Амбициите на Балмър за титла в НБА удариха на камък при предходния шампионски прозорец за тима, когато дуото Крис Пол – Блейк Грифин не успя да бъде на необходимото ниво. Този път обаче Клипърс, Балмър и треньорът Док Ривърс имат на своя страна още по-силен коз – шампионът от миналата година с Торонто, Кауай Ленърд. Суперзвездата беше активно ухажван и от градския съпернки Лейкърс през лятото. Кауаай обаче вече отдавна не иска да играе втора цигулка никъде и перспективата да бъде в отбора на ЛеБрон очевидно не го привличаше. Ленърд не само избра Клипърс, а беше и основния фактор в сделката за привличането на друга суперзвезда, която играе еднакво добре и в двете фази на играта – Пол Джордж. Той беше привлечен в сделка с Оклахома в замяна на Шей-Гилджъс Аликзандър и Данило Галинари, за да сформира страховито дуо с Кауай.

 

Пол претърпя операция на раменете си през лятото, но вече е напълно готов за игра. Той записа дебют за този сезон наскоро, а миналата седмица беше и първият им общ мач заедно на пода с Кауай. Джордж вероятно се чувства много комфортно на терена, тъй като има възможност на играе на естествената си позиция – стрелящ гард. Това често не беше възможно в бившите му отбори Индиана и Оклахома, където той се вместваше и на двете позиции по крилата в различни моменти. Партньор в гардовата линия на стартовата петица на Пол е булдогът в защита Патрик Бевърли.

 

Крилата са запазени за Кауай (естествено) и Морис Харкълс, а младият хърватски център Ивица Зубац е надъхан да докаже, че съвсем незаслужено беше освободен от Лейкърс през миналия сезон. От резервната скамейка старото куче Лу Уилямс за пореден път унищожа противниковите защити с точните си стрелби, а Монтрел Харъл и Джамайкъл Грийн придават доста солиден облик на високите резервни позиции. Скамейката на Клипърс неслучайно се сочи за една от най-дълбоките в лигата този сезон, дори и в отсъствието на контузения Шамет.

 

Как бихме могли да се възползваме от удобни ситуации за Клипърс обаче? След завръщането на Пол Джордж на терена, отборът неминуемо ще започне да прави дълги серии от победи. Няколко такива от по 5-6 или дори повече поредни победи съвсем спокойно могат да се очакват още през декември. Друга много добра ситуация е да се залага за Клипърс в мачовете срещу други елитни тимове в лигата, където зверската защита на Кауай, Джордж и компания, и качествената резервна скамейка, дават доста осезаемо предимство над конкурентите. Трябва да се внимава обаче за ситуации, в които Кауай и/или Джордж са оставени да почиват. Информацията за тези случаи е широкодостъпна няколко часа преди началото на мачовете в НБА за вечерта.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ЛА Клипърс
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи