Националите надвиха Академик София в първата контрола


Националите надвиха Академик София в първата контрола
(сн: Тони Тончев, BGbasket.com)
27-01-2020 19:08 | Мария Маринова

Мъжкият национален отбор спечели първата си контрола от мини-лагера, който се провежда в столичната зала „Триадица“. При повторния дебют на Росен Барчовски начело на България, тимът ни се наложи над Академик София с 86:78. Националите водеха почти през цялото време, но съперникът им поддържаше близка дистанция и до последните минути имаше шанс за обрат.

 

Двубоят пропуснаха Венцислав Петков, който има проблеми със стара травма и Лъчезар Димитров заради възпаление на окото. Въпреки че участва в загрявката, Димитър Димитров също не се появи в игра, тъй като по време на тренировките е стъпил накриво, но състоянието му не е тревожно. Това обаче наложи Андрей Иванов да премине в отбора на националите за този двубой, а не да играе за тима си, както бе планирано.

 

Лагерът на България завършва утре с проверка срещу Левски Лукойл, която отново ще се проведе в зала „Триадица“ в София.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Росен Барочовски заложи на Деян Карамфилов, Божидар Аврамов, Чавдар Костов, Александър Янев и Станислав Ваклинов в стартовата петица. След размяна на кошове националите отбелязаха 12 поредни точки и се откъснаха с 16:5, преди серията да бъде прекъсната от стартиралия силно Цветомир Чернокожев. В следващите минути обаче „лъвовете“ направиха някои грешки и пропуски, от които съперникът им се възползва и след първата част България водеше само с 20:19.

 

През втория период баскетболистите на Росен Барчовски отново дръпнаха с двуцифрена разлика при 37:27 след силни изяви на Йордан Минчев. Въпреки това Академик успя да свали изоставането си само на 4, но на почивката „лъвовете“ увеличиха на 46:37, а 11 от точките на тима ни през първото полувреме бяха дело на Александър Янев.

 

Символичните гости в мача се доближиха само на точка от своя съперник в средата на третия период след тройка на Николай Николов. България обаче отвърна със серия от 18:6 и се откъсна с 13 точки – най-голямата разлика в мача до момента, а преди заключителната четвърт водеше със 70:60.

 

На няколко пъти Академик намаляваше пасива си на 4-5 точки през решителния период, но съставът на Росен Барчовски удържа преднината си до края и спечели.

 

Александър Янев бе най-резултатен за победителите с 20 точки. С дабъл-дабъл от 16 точки и 10 борби е Станислав Ваклинов, а 10 точки добави Йордан Минчев.

 

За Академик над всички с 18 точки и 7 борби бе Николай Николов. По 16 точки отбелязаха Цветомир Чернокожев (7 борби) и Николай Грозев. Силно се включи и Мартин Коцев с 13 точки, 8 борби и 7 асистенции.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Академик София
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи