Барчовски: 50% от целта е изпълнена


Барчовски: 50% от целта е изпълнена
(Снимка: BGbasket.com, Тони Тончев)
27-01-2020 19:34 | Мария Мицова

Селекционерът Росен Барчовски коментира след първата проверка отново начело на България, че все още отборът изпитва липса на опит и класа.

 

"Като желание, настроение, енергия, съм доволен. Има страшно много неща да се оправят във всички фази. Играхме с отбор, който е сработен, много атлетичен, принуждаваше ни да играем бързо," каза Барчовски след контрола с Академик София в зала "Триадица".

 

Националите надвиха Академик София в първата контрола

 

"Имаме много младост, желание, но липса на опит и класа. А в крайна сметка мачовете се печелят с класа," допълни той.

 

"Няма да е лесно. Ще се опитаме и всъщинския лагер каквото можем да направим. Позитивното е, че се борихме добре в нападение, това е положително. Направихме много бързи атаки, но имахме пропуски под коша, отворени шутове. Не ме интересува резултата, важно е да има желание. Да правим това, което тренираме. 50% от целта е изпълнена," продължи опитният наставник. "И четирите тренировки бяха много тежки. Не бяхме свежи, но това не бе и търсено. Димитър Димитров може би ще играе утре, за Венци Петков не съм сигурен."

 

"На базата на тази група ще бъде съставът за февруари, плюс разбира се Александър Везенков и Дий Бост, и Станимир Маринов и Павел Маринов. Но това е националният отбор, селекцията е отворена за всеки, който играе добре," завърши Барчовски.

 

Във вторник България играе втора проверка, с Левски Лукойл, от 11.00 часа, отново в Триадица.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи