НБА промени формата на Мача на звездите в памет на Коби


НБА промени формата на Мача на звездите в памет на Коби
(Снимка: Gulliver/GettyImages)
31-01-2020 09:00 | BGbasket.com

Националната баскетболна асоциация официално обяви новия формат на Мача на звездите. През тази година звездното шоу ще има различни правила, като организаторите искат по този начин да отдадат почит на Коби Брайънт и останалите осем жертви на катастрофата с хеликоптера.

 

Както вече стана ясно, капитани на двата тима ще бъдат Леброн Джеймс и Янис Андетокумбо. Първите три части на мача между тях ще бъдат по 12 минути, като всяка ще започва от резултат 0:0. Победителят от всяка от тях ще избира обществена организация, която да получи по 100 000 долара за благотворителност.

 

След изиграването на първите три части и определянето на победителите в тях, точките на всеки отбор се сумират и последната четвърт ще започне при общия резултат. Към точките на отбора, който води към момента, ще се добавят още 24 в чест на Коби Брайънт. Който от двата тима първи достигне получения резултат, печели мача.

 

Например, ако резултатът след първите три части е 100:95, към 100 се прибавя 24 и се получава 124. В такъв случай който отбор първи вкара 124 точки, независимо за колко време, е победител в Мача на звездите. Той ще получи сумата от 200 000 долара, която също ще даде на организация по избор.

 

Събитието ще се проведе на 16 февруари в Чикаго.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБА, Коби Брайънт
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи